Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Είδαμε» τις προσφορές, αλλά δεν βλέπουμε… κάμερες το 2020

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
05.06.2020 - 06:00

«Είδαμε» τις προσφορές, αλλά δεν βλέπουμε… κάμερες το 2020

Thumbnail

Οι διαδικασίες μέχρι την εγκατάστασή τους

Aπίθανο μοιάζει πλέον το σενάριο οι κάμερες της τροχαίας (σύστημα φωτοεπισήμανσης) να εγκατασταθούν στους κυπριακούς δρόμους εντός του 2020 αφού χάνεται αυτό το στοίχημα.  Αυτό όχι λόγω κορωνοϊού, (σαφώς και η πανδημία τα πήρε… όλα πίσω) αλλά λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται. Με τα υφιστάμενα δεδομένα ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε τελικά το σύστημα που αναμένουν όλοι ως μάνα εξ ουρανού για την καταπολέμηση των τροχαίων και θανατηφόρων συγκρούσεων θα το δούμε στους κυπριακούς δρόμους.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Ένα σημαντικό βήμα έγινε στις 22 Μαϊου 2020 όταν πέντε εταιρείες προχώρησαν σε προσφορές μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού. Ωστόσο, όπως ανέφερε στην Offsite, ο αναπληρωτής διευθυντής της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας Μάρκος Μάρκου «δεν μπορούμε να προδικάσουμε οτιδήποτε, ούτε να βάλουμε χρονοδιαγραμματα για το πότε τελικά θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Όπως εξήγησε ο κ. Μάρκου, αυτή τη στιγμή οι προσφορές αξιολογούνται μια προς μια από την Επιτροπή Αξιολόγησης και ακολούθως θα κατατεθούν στο Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Μεταφορών. 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ο διευθυντής της Ηλεκτρομηχανολογικής ανέφερε ότι «είναι άγνωστο πόσο διάστημα θα απαιτηθεί για την αξιολόγηση  των προσφορών από την Επιτροπή και ούτε το διάστημα που θα μείνουν στο Συμβούλιο Προσφορών. «Εξάλλου», είπε ο κ. Μάρκου, «σε περίπτωση που μια εκ των Εταιριών προσφύγει στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, τότε η διαδικασία θα πάει ακόμα πιο πίσω». Ερωτηθείς πότε θα δούμε τις κάμερες τροχαίας στους κυπριακούς δρόμους ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει,αλλά είναι δύσκολο να συμβεί αυτό το 2020.

Οι πέντε εταιρείες κατέθεσαν προσφορές που περιλαμβάνουν: Tην προμήθεια, εγκατάσταση συντήρηση, και λειτουργία ενενήντα (90) σταθερών καμερών φωτοεπισήμανσης για την ανίχνευση των παραβάσεων του κόκκινου, της γραμμής στάσης και της ταχύτητας στα φώτα τροχαίας και είκοσι (20) κινητών καμερών  φωτοεπισήμανσης για την ανίχνευση της ταχύτητας. 

Η διάρκεια του Συμβολαίου, όσον αφορά στη συντήρηση και λειτουργία του συστήματος θα είναι για πέντε έτη με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμη δύο έτη. Το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα κοστίσει 47.500 εκατομμύρια ευρώ. 

Home