Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ειδικά σχέδια δράσης από την Αστυνομία για λαμπρατζιές & κροτίδες

Offsite Team -
21.04.2022 - 14:27

Ειδικά σχέδια δράσης από την Αστυνομία για λαμπρατζιές & κροτίδες

Αυξημένη παρουσία αστυνομικών και στους δρόμους

Έχουν εκπονηθεί ειδικά επιχειρησιακά σχέδια δράσης από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις καθ΄όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία ενόψει του Πάσχα, καθώς και για θέμα με τις λαμπρατζιές και την χρήση κροτίδων, ο κ. Ανδρέου είπε ότι έχουν εκπονηθεί ειδικά επιχειρησιακά σχέδια δράσης από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις καθ΄όλη την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας σε χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα υπό την μορφή ότι υπάρχουν λαμπρατζιές, χρήση κροτίδων», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι καθημερινά η Αστυνομία εντοπίζει και συλλαμβάνει πρόσωπα, στην κατοχή των οποίων εντοπίζονται ποσότητες κροτίδων.

«Αυτό που συστήνουμε και καθημερινά λέμε στον κόσμο είναι όπως οι γονείς ασκούν περισσότερο έλεγχο στα παιδιά τους εφόσον εντοπίζονται κυρίως νεαρά πρόσωπα, ανήλικοι, να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους παράνομα και επικίνδυνα αντικείμενα και σε προχωρημένες ώρες», είπε.

Όταν βρίσκονται στα χέρια των ανήλικων αυτά τα επικίνδυνα αντικείμενα (ΣΣ κροτίδες), ανέφερε, «υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί σωματική βλάβη τόσο στους ίδιους όσο και στα άλλα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται κοντά τους», σημειώνοντας ότι «έχουμε δει στο παρελθόν να τραυματίζονται με τη χρήση κροτίδων με ακρωτηριασμούς και άλλα σοβαρότερα τραύματα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Ανδρέου είπε ότι λαμβάνονται μέτρα όσον αφορά θέματα που αφορούν την πρόληψη αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεων και κλοπών, καθώς επίσης η Αστυνομία προχωρεί σε τροχονομικούς ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο.

«Επίσης, θα υπάρχει ακόμα πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους όσον αφορά τους τροχονομικούς ελέγχους και τις επόμενες ημέρες τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο στο δευτερεύων οδικό δίκτυο αλλά και στο αστικό δίκτυο», συμπλήρωσε.   

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας, σε σημερινή πρωινή τηλεδιάσκεψη έδωσε οδηγίες στους Αστυνομικούς Διευθυντές των Επαρχιών, όπως εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους και υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους.

Η Αστυνομία, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, εύχεται καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο. «Αναίμακτες γιορτές. Να οδηγούμε συνετά, ώστε να απολαύσουμε χωρίς τραυματισμούς και χωρίς τροχαίες συγκρούσεις όλες αυτές τις Άγιες Μέρες», κατέληξε.

Home