Ειδικός χώρος για τεστ σε αστυνομικούς,πυροσβέστες & κρατούμενους

Ειδικός χώρος για τεστ σε αστυνομικούς,πυροσβέστες & κρατούμενους

Κρούσματα και δεκάδες άτομα σε περιορισμό σε Αστυνομία και Πυροσβεστική - Ζητούν πρωτόκολλο - Τι απαντά ο Αρχηγός

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα κρούσματα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική απασχολούν έντονα τους αστυνομικούς αφού ο αυτοπεριορισμός πολλών συναδέλφων τους επηρεάζει το Σώμα. Οι αστυνομικοί - μέλη της Συντεχνίας Ανεξάρτητων Δημοσίων Υπαλλήλων ζητούν νέο ειδικό πρωτόκολλο για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική αφού αυτή τη στιγμή πέραν των 80 αστυνομικών βρίσκονται  σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε στην Offsite, o εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκος Λοϊζίδης, «στείλαμε επιστολή στον Αρχηγό και ζητούμε νέο πρωτόκολλο για τον Covid19 για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Η Αστυνομία ως οργανισμός δεν είναι το ίδιο όπως ένας φούρνος ή άλλη επιχείρηση. Αναμένουμε την απάντηση».

Ο κ. Λοϊζίδης είπε ακόμα ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα 80 πυροσβέστες και αστυνομικοί. Παράλληλα, ζητούμε όπως θεσμοθετηθεί ένας ειδικός χώρος για τη διενέργεια covid tests σε αστυνομικούς και πυροσβέστες κάθε 2-3 ημέρες».

Αρχηγός: «Δεν τους περιμέναμε»

Μιλώντας στην Offsite, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι «δεν αναμέναμε από οποιονδήποτε να μας υποδείξει με ποιον τρόπο θα ενεργήσουμε. Τα πρωτόκολλα υπάρχουν και  είναι αναρτημένα  και αφορούν τόσο τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων, όσο και την αυτοπροστασία των μελών μας. Μη ξεχνάτε, ότι σε ένα οργανισμό 5.500 μελών είχαμε μόνο 22 κρούσματα εκ των τα 13 μέλη επέστρεψαν στα καθήκοντά τους και οι υπόλοιποι 9 βρίσκονται ακόμα υπό περιορισμό. Σε όλα τα μέλη μας δόθηκαν γραπτές οδηγίες συμμόρφωσης υγιεινής τις οποίες οφείλουν να τηρούν».

Δημιουργήθηκαν κρατητήρια αναφοράς

Ο Αρχηγός τόνισε ότι σε κάθε επαρχία δημιουργήσαμε κρατητήρια αναφοράς όπου περνούν από Covid tests oι κρατούμενοι και μόνο όταν βρεθούν αρνητικοί μεταφέρονται σε άλλους σταθμούς. 

Όσον αφορά τη σύσταση ειδικών χώρων για τεστ κορωνοϊού μόνο για αστυνομικούς και πυροσβέστες, ο Αρχηγός είπε ότι «ήδη τροχιοδρομούμε αυτό το σύστημα και δεν θα αφορά μόνο αστυνομικούς και πυροσβέστες, αλλά και κρατούμενους».

Home