Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΙΦ: Ενθαρρύνει θύματα κακοποίησης να μιλήσουν

Offsite Team -
22.01.2021 - 13:00

ΕΙΦ: Ενθαρρύνει θύματα κακοποίησης να μιλήσουν

Thumbnail
Η ΕΙΦ ενθαρρύνει θύματα κακοποίησης να μιλήσουν και ζητά δίωξη δραστών

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΙΦ), με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες αναφορικά με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών σε Ελλάδα και Κύπρο τονίζει ότι θα πρέπει να εξεταστούν επειγόντως και ενδελεχώς τα πρόσφατα δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα, καταδικάζει απερίφραστα όλες τις μορφές σεξουαλικής βίας, αποδοκιμάζει την οποιαδήποτε ανοχή στις πράξεις αυτές, ζητά τη δίωξη των δραστών που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της σε θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων.

Η Επιτροπή καλεί όλα τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά είτε στην ΕΙΦ, είτε σε οποιαδήποτε άλλο αρμόδιο σώμα, ώστε να προωθείται η διερεύνησή τους και οι θύτες να οδηγούνται στα δικαστήρια. Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι θύματα  των οποίων η έκθεση διερεύνησης έχει ολοκληρωθεί, μπορούν να της υποβάλλουν αίτηση για παραχώρηση νομικής αρωγής για την εκπροσώπηση τους σε δικαστήριο.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή καλεί τους εργοδότες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα) να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και εισηγείται να γίνει κατάρτιση όλου του προσωπικού σε θέματα ισότητας των φύλων στην εργασία και να ορισθεί Λειτουργός Ισότητας για τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων.  

ΚΥΠΕ

Home