Εισαγγελέας: Νέα ποινική ανάκριση για Θανάση Νικολάου

Εισαγγελέας: Νέα ποινική ανάκριση για Θανάση Νικολάου

Διορίστηκαν 3 ποινικοί ανακριτές - Όσα δήλωσε ο κ. Σαββίδης

Τη διεξαγωγή νέας ποινικής ανάκρισης αποφάσισε η Νομική Υπηρεσία αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ανέφερε πως «εύχομαι με το τέλος αυτής τη διαδικασίας η οικογένεια του Θανάση να πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει και την βασανίζουν».

Όπως έγραψε η Offsite σε ρεπορτάζ της την Πέμπτη (7/10) διορίστηκαν 3 ανεξάρτητοι ανακριτές οι οποίοι είναι:

  • Σάββας Μάτσας (υπηρέτησε και στη Νομική Υπηρεσία)
  • Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
  • Αντώνης Αλεξόπουλος

Προεδρεύων της Επιτροπής θα είναι ο κ. Μάτσας λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας.

Πάντως πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι τρεις ποινικοί ανακριτές θα διερευνήσουν τα πάντα λαμβάνοντας καταθέσεις, τεκμήρια και τις εκθέσεις των ιατροδικαστών που ενήργησαν για την οικογένεια και την Κυβέρνηση. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι ανακριτές να βρεθούν και στο σημείο όπου εντοπίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 νεκρός ο τότε εθνοφρουρός.

Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν στη Νομική Υπηρεσία οι τρεις ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που προτάθηκαν από τους δικηγόρους και εγκρίθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε μια άλλη εξέλιξη, έχει εκδοθεί διάταγμα για επιστροφή των πλακιδίων που έμειναν στην Ελλάδα. Στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται να μεταβούν στην Ελλάδα για να παραλάβουν και να φέρουν πίσω τα πλακίδια. 

Home