Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Είσαι άνεργος; Άλλαξαν οι διαδικασίες ανανέωσης & εγγραφής (VID)

Offsite Team -
17.06.2021 - 07:00

Είσαι άνεργος; Άλλαξαν οι διαδικασίες ανανέωσης & εγγραφής (VID)

Μέχρι πότε δικαιούσαι να ανανεώσης την εγγραφή online - Τέλος η αυτόματη ανανέωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνστατνίνα Ρουσιά/Digital TV

Σε νέα κανονικότητα μπαίνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης του Τμήματος Εργασίας, καθώς αρχίζει η μετάβαση στις διαδικτυακές διαδικασίες, τερματίζονται οι αυτόματες ανανεώσεις εγγραφών ανέργων και θα γίνονται πλέον διαδικτυακά. Όπως δήλωσε στην εκπομπή offsite on ari ο Δ/ντης του Τμήματος Εργασίας Αλέξανδος Αλεξάνδρου θα ενημερωθούν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

΄΄Θα τους σταλεί κωδικός, ήδη έχουμε αρχίσει να στελλουμε κωδικούς, κάποιοι συμπολίτες μας τους έχουν ήδη πάρει,έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί μας από χθες''.

Οι οδηγίες για τη χρήση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας, υπάρχουν αναρτημένες τόσο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας όσο και στην ίδια τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα, όπως εξήγησε ο Διευθυντής του τμήματος εργασίας Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, στην offsite on air.

''Έχει χρονική περίοδο που δικαιούται να το κάνει. Δικαιούται μέχρι και πέντε μέρες πριν την ημερομηνία λήξης''

Με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση στο ποσοστό ανεργίας.

 “Πιθανό κάποιοι συμπολίτες μας να μη μας ενημέρωσαν αν βρήκαν δουλειά ή αν δεν ενδιαφέρονται πλέον εργαστούν οπότε υπάρχει πιθανότητα, μεγάλη πιθανότητα να έχουμε και ο ρεαλιστικά, του αντιπροσωπευτικά στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας” είπε ο κ. Αλεξάνδρου.

Σημειώνεται ότι έχει διαρρυθμιστεί ειδικός χώρος στα κατά τόπους Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία του Τμήματος Εργασίας για εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση από το δικό τους χώρο στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα, ενώ καλούνται όσοι έχουν διαφοροποιημένα στοιχεία και δεν έχουν λάβει γραπτό μήνυμα να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα.

Την ίδια ώρα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παροχή των Σχεδίων Κινήτρων για εργοδότηση ανέργων από το τμήμα εργασίας.

Ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε για τα σχέδια: “Είχαν τεράστια επιτυχία, καταφέραμε να εργοδότηθουν πέραν των 3500 ατόμων. Δεσμεύτηκε όλο το ποσό του προϋπολογισμού”.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τα δύο σχέδια που αφορούν στην πρόσληψη ανέργων όλων των κατηγοριών καθώς και το σχέδιο για εργοδότηση νέων ηλικίας 15 - 29 ετών, επαναπροκηρύχθηκαν πριν από δύο εβδομάδες και βρίσκονται στη διάθεση των εργοδοτών, με την προϋπόθεση, ότι δεν έχουν προχωρήσει σε απόλυση εργαζομένου, τους τελευταίους 8 μήνες.

 

Home