Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εισήγηση για δημιουργία εφημερεύοντων ιατρείων με παιδιάτρους

Offsite Team -
27.11.2021 - 07:10

Εισήγηση για δημιουργία εφημερεύοντων ιατρείων με παιδιάτρους

Τα προβλήματα στο ΓεΣΥ, τα εφημερεύοντα ιατρεία με παιδιάτρους και τα φάρμακα - Ο υπ.Υγείας στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Digital Tv, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ήταν το βράδυ της Τετάρτης (24/11) ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. 

Εκτός από την πανδημία, ο υπουργός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ΓεΣΥ.

Αρχικά ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας τόνισε πως η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ δεν αλλάζει και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αναφερόμενος στην παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΓεΣΥ για το 2022 υποστήριξε πως «δε φαίνεται να υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα κατάρρευσης του συστήματος όπως αναφέρονται από κάποιους». 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Την ίδια στιγμή επανέλαβε πως ΟΑΥ και υπουργείο Υγείας κατανοούν πως πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. 

«Αυτές τις βελτιώσεις τις συζητήσαμε με τον ΟΑΥ. Μια από αυτές πιθανόν να ανακοινωθεί αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Εισήγηση για εφημερεύοντα ιατρεία με παιδιάτρους

Την προηγούμενη εβδομάδα όπως αποκάλυψε στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ο υπουργός Υγείας, είχε συνάντηση με την Παιδιατρική Εταιρεία κατά την οποία κατατέθηκε εισήγηση να επανδρώνονται εφημερεύοντα ιατρεία με παιδιάτρους μέχρι τις 11 το βράδυ, τα Σάββατο μέχρι τις 4 το απόγευμα και τις αργίες μέχρι τις 2 το μεσημέρι. 

«Με αυτό τον τρόπο σίγουρα τα παιδιά μέχρι 18 ετών που πηγαίνουν αυτή τη στιγμή στις Πρώτες Βοήθειες, θα πηγαίνουν σε αυτά τα εφημερεύοντα ιατρεία».

Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΟΑΥ και Παιδιατρικής Εταιρείας, «είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε με εφημερεύοντα ιατρεία και για όλο τον πληθυσμό, όχι μόνο τα παιδιά», σημείωσε.

Πονοκέφαλος οι καταχρήσεις στο ΓεΣΥ

Ένα άλλο κύριο και σημαντικό κεφάλαιο το οποίο προκαλεί πονοκέφαλο τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στον ΟΑΥ είναι οι καταχρήσεις που γίνονται μέσω του ΓεΣΥ. 

«Μιλάμε για ένα σύστημα που η νοσοκομειακή εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2020. Άρα είναι ένα σύστημα 19-20 μηνών και είναι λογικό να έχει κάποια προβλήματα. Υπάρχει κατανόηση και διάφορες σκέψεις για να λυθούν αυτά τα προβλήματα».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Περισσότερα καινοτόμα φάρμακα στο ΓεΣΥ

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας επιδιώκει να βρει λύση και για ένταξη περισσότερων καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ. 

«Είναι ένα θέμα το οποίο βάζουμε αρκετή πίεση στον ΟΑΥ. Ήμουν παρών σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της συμβουλευτικής επιτροπής φαρμάκων και έχω δώσει λίστα που την πήρα από ασθενείς και γιατρούς με φάρμακα που πρέπει να ενταχθούν στο σύστημα. Ζήτησα να την μελετήσουν». 

Μάλιστα πριν από 2 εβδομάδες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Υγείας με τις φαρμακευτικές εταιρείες στην Κύπρο και τον ΟΑΥ ώστε να εξευρεθεί λύση. 

«Είχα συνάντηση και με τον πρόεδρο των ασθενών και του υποσχέθηκα ότι θα βάλουμε περισσότερη πίεση στον ΟΑΥ. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε σύσκεψη στην παρουσία και των ασθενών και του ΟΑΥ να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και ελπίζουμε να ακούσουμε καλά νέα», σημείωσε καταληκτικά.  

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε ο υπ.Υγείας

ΠΣΕ: Απαιτεί άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ

Offsite Team -
28.06.2022 - 13:35

ΠΣΕ: Απαιτεί άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ

Tο ΝΑΤΟ προωθεί τους πάγιους σχεδιασμούς του αυξάνοντας τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) απευθύνει χαιρετισμό στους χιλιάδες διαδηλωτές από όλο τον κόσμο, που κινητοποιήθηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, κάτω από το σύνθημα «ΝΑΙ στην ειρήνη, ΟΧΙ στον πόλεμο».

Την ίδια ώρα λέει ότι συστρατεύεται στο κάλεσμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης να απαιτήσουν όλα τα κινήματα ειρήνης, άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ.

Ανακοίνωση του ΠΣΕ αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αναμένεται να εγκριθεί η νέα στρατηγική αντίληψη της βορειοατλαντικής συμμαχίας «ΝΑΤΟ 2030». Η στρατηγική επιβεβαιώνει τους σκοπούς και το ρόλο του ΝΑΤΟ ως επιθετικού, και όχι αμυντικού οργανισμού, που εξυπηρετεί τα πιο πλούσια κράτη της Δύσης.

Με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σημειώνει, το ΝΑΤΟ προωθεί τους πάγιους σχεδιασμούς του αυξάνοντας τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο. Η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα στραφεί στην αναζήτηση λύσεων για αποκλιμάκωση του πολέμου και στην ειρηνική διευθέτηση του Ουκρανικού ενώ το όραμα του ουκρανικού λαού για ένα ειρηνικό μέλλον, συνθλίβεται από τη ρωσική επιθετικότητα και τη ΝΑΤΟϊκή επεκτατικότητα.

Το ΠΣΕ αναφέρει ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. "Οι πληγές από το δίδυμο έγκλημα του 1974, στο οποίο το ΝΑΤΟ δεν είναι αμέτοχο, παραμένουν ακόμα και σήμερα ανοιχτές", καταλήγει στην ανακοίνωση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home