Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Είστε Κυνηγός; Όλες οι πληροφορίες για φετινές εξορμήσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
23.07.2022

Είστε Κυνηγός; Όλες οι πληροφορίες για φετινές εξορμήσεις

Η περίοδος κυνηγίου κοντοζυγώνει - Από 1η Αυγούστου η έκδοση αδειών - Λιγότερες εξορμήσεις για πέρδικα και λαγό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

To αγαπημένο χόμπι χιλιάδων Κυπρίων πλησιάζει.  Η περίοδος κυνηγίου κοντοζυγώνει και από τις αρχές Αυγούστου ξεκινούν οι διαδικασίες για να είναι όλα έτοιμα ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου του κυνηγίου φάσσας στις 21 Αυγούστου 2022.

Η Οffsite News πληροφορείται ότι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι απελευθερώσεις πέρδικας και λαγού. Παράλληλα, από την 1η Αυγούστου 2022 θα εκδοθούν οι άδειες κυνηγίου.

Η Υπηρεσία Θήρας καλεί στους κυνηγούς «να επισκεφθούν τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Υπηρεσίας  (gws.moi.gov.cy) μέσω της οποίας μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν τα στοιχεία τους».  Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Θήρας θέλει μέχρι τις 10 Αυγούστου 2022 να ετοιμάσει τους χάρτες κυνηγίου. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός  ανέδειξε στην Offsite News τις βασικές ημερομηνίες για την ερχόμενη κυνηγετική περίοδο.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πού πάνε & τι κυνηγούν οι Κύπριοι στο εξωτερικό-Μεγάλο ενδιαφέρον<<<<

Οι σημαντικές ημερομηνίες

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 θα  επιτρέπεται το κυνήγι των φασσών. Με την πρεμιέρα να είναι στις 21 Αυγούστου και η λήξη στις 18 Σεπτεμβρίου για επτά συνολικά εξορμήσεις. Οι πέντε εξορμήσεις  θα είναι την  Κυριακή και οι δύο την Τετάρτη.

Ενδέχεται όμως οι οι ακριβείς ημερομηνίες να καθοριστούν ανάλογα με τις αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το τρυγόνι. Η εισήγηση της Υπηρεσίας Θήρας είναι η  έναρξη κυνηγίου για το τρυγόνι να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Το κυνήγι στο Τρόοδος θα επιτρέπεται κάθε Κυριακή από 21/8 μέχρι 25/9 και τις Τετάρτες από 5/9 μέχρι 28/9. Στα παράλια, το κυνήγι θα επιτρέπεται για τα μεταναστευτικά είδη όπως τρυγόνι από (07 μέχρι 18 Σεπτεμβρίου), τρασιήλα και ορτύκι, την Κυριακή 21 και 28 Αυγούστου και καθημερινά από 4η Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Το Νοέμβριο η πέρδικα και ο λαγός

Στις 06 Νοεμβρίου 2022 θα αρχίσει το κυνήγι του λαγού της πέρδικας και της φραγκολίνας. Το κυνήγι για αυτά τα είδη θα είναι για 17 εξορμήσεις ενώ πέρσι ήταν 18. Το κυνήγι θα επιτρέπεται για 17 εξορμήσεις Κυριακή και Τετάρτη και δύο Σάββατα 24/12 και 31/12. Το «ΚΟΤΑ» θα παραμείνει σε: (1) Λαγό, (4) Περδίκια και (1) Φραγκολίνα

Αργεί το κυνήγι μπεκάτσας

Πολλοί κυνηγοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κυνήγι μπεκάτσας. Από τις 07 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 18/2/2023 κάθε Τρίτη και Σάββατο θα επιτρέπεται  το κυνήγι μπεκάτσας με σκύλο.

Κυνήγι τζίκλας

Το κυνήγι της τζίκλας θα αρχίσει επίσημα στις 4 Ιανουαρίου 2023 και θα τελειώσει στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Θα επιτρέπεται κάθε Κυριακή και Τετάρτη, με τη συνοδεία σκύλου επαναφοράς.

Home