Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκανε πίσω και ελπίζει σε... προαγωγή ο Καρπασίας

Offsite Team -
24.11.2022 - 08:37

Έκανε πίσω και ελπίζει σε... προαγωγή ο Καρπασίας

Έκανε... χώρο στους Κωνσταντίας και Πάφου και ελπίζει να προαχθεί σε Μητροπολίτη παίρνοντας την κενωθείσα θέση

Ο Καρπασίας Χριστοφόρος, αν και έκανε και σχετική προετοιμασία με δηλώσεις, εκδηλώσεις κτλ, την υστάτη άλλαξε γνώμη και δεν υπέβαλε τελικά υποψηφιότητα για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

>>> Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Ο ίδιος, με μήνυμα του προς τους υποστηρικτές του, υποστηρίζει ότι αισθάνθηκε ένα είδος ταραχής και εν μέρει διχόνιας μεταξύ προσώπων και Κοινοτήτων της Επαρχίας Αμμοχώστου, στην οποία ανήκει και η Καρπασία και αποφάσισε να αναθεωρήσει την απόφαση του γιατί η προτεραιότητα του είναι η ενότητα των ανθρώπων της Επισκοπής.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται εκ πρώτης να ευνοεί τον Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο αφού η Επαρχία Αμμοχώστου θα έχει πλέον μόνο ένα εκπρόσωπο. Επιπλέον ευνοείται με κάποιο τρόπο και ο Πάφου Γεώργιος αφού μαζί με τους δύο προαναφερθέντες, είναι στην ίδια ομάδα της Ιεράς Συνόδου, τους λεγόμενους ‘’Αρχιεπισκοπικούς’’ οι οποίοι ήταν πιο κοντά στον Αρχιεπίσκοπο και τον στήριξαν και στο θέμα της Ουκρανίας. Φυσικά το ποσοστό του Καρπασίας δεν αναμενόταν να ήταν και ιδιαίτερα ψηλό στις εκλογές. 

Ο Καρπασίας Χριστοφόρος λοιπόν δεν πάει για Αρχιεπίσκοπος, αλλά με την ενέργεια του αυτή, φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι άλλων Επισκόπων/κληρικών, για… προαγωγή σε Μητροπολίτη, σε περίπτωση που στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ανέβει ένας εκ των Κωνσταντίας ή Πάφου. 

Θυμίζουμε ότι όπως γράψαμε και σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ, σε περίπτωση που η ομάδα των ‘’Αρχιεπισκοπικών’’ έχει εκπρόσωπο στο Τριπρόσωπο, αυτός θα έχει αρκετές πιθανότητες να ανέλθει και στο Θρόνο. Εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα λόγω των αποτελεσμάτων στις εκλογές που θα ψηφίσει ο κόσμος. 

Εάν λοιπόν ένας εκ  των Πάφου ή Κωνσταντίας είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος, τότε ο Καρπασίας Χριστοφόρος θα είναι ο βασικός υποψήφιος για να πάρει… προαγωγή και να καλύψει την κενή θέση που θα προκύψει στη Μητρόπολη τους. 

Σε περίπτωση που στο Τριπρόσωπο, βρεθεί ο Μόρφου Νεόφυτος τα δεδομένα αλλάζουν αφού σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να είναι καταλυτική η ψήφος του λαού. 

Home