Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκατομμύρια ευρώ τα ανείσπρακτα εντάλματα

Offsite Team -
28.03.2019 - 06:43

Εκατομμύρια ευρώ τα ανείσπρακτα εντάλματα

Thumbnail
Τα εντάλματα που... δεν πληρώθηκαν ποτέ και οι αυξήσεις ''φωτιά'' που έρχονται

Μπορεί τα εξώδικα πρόστιμα να πληρώνονται κατά 80% στο απαιτούμενο περιθώριο των 30 ημερών, αλλά τα ύψος των ανείσπρακτων ενταλμάτων…ζαλίζει.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, τα ανείσπρακτα εντάλματα ξεπερνούν τα 236 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι από τον κατάλογο των ανείσπρακτων ενταλμάτων τα μισά οφείλονται σε κοινωνικές ασφαλίσεις.

Το θέμα των ανείσπρακτων ενταλμάτων έρχεται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή και τις νέες αυστηρές ποινές που προωθεί η κυβέρνηση για τροχαίες παραβάσεις. 

Με βάση τα όσα ενέκρινε το Υπουργικό οι χρηματικές ποινές αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Άρα, το ενδεχόμενο και περαιτέρω αύξησης των ανείσπρακτων ενταλμάτων να είναι ορατό. Ήδη, το νομοσχέδιο βρίσκεται στο αρχείο της Βουλής και αναμένεται λίαν συντομως να κατατεθεί στην Επιτροπή Μεταφορών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Γιώργος Προκοπίου ανέφερε ότι το νομοσχέδιο πολύ σύντομα θα τεθεί στην Επιτροπή για συζήτηση. Ερωτηθείς ο κ. Προκοπίου εάν το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το καλοκαίρι ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες.

Χαρακτηριστικά, κάποιες από τις ποινές που αποφασίστηκαν αφορούν τα εξής:

 

Για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας που είναι από τα σημαντικότερα αδικήματα που διαπράττονται, η τιμή για την εξώδικη ρύθμιση αυξάνεται από το ένα ευρώ το χιλιόμετρο, σε πέντε ευρώ το χιλιόμετρο. Για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από 85 ευρώ το εξώδικο αυξάνεται σε 300 ευρώ ή στην περίπτωση οδήγησης χωρίς ζώνη ασφαλείας από 85 ευρώ σε 300 ευρώ.

Όσον αφορά την οδήγηση δικύκλου χωρίς κράνος,ή όταν κάποιος παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη, όπως και για στάθμευση σε διάβαση πεζών ή στον χώρο αναπήρων, το πρόστιμο από 85 ευρώ αυξάνεται σε 200 ευρώ.  

Πλοιάριο με μετανάστες: Άφησε 2 πορσωπα & έφυγε απο Κύπρο

Offsite Team -
27.06.2022 - 19:00

Πλοιάριο με μετανάστες: Άφησε 2 πορσωπα & έφυγε απο Κύπρο

Ζητήθηκε ιατρική βοήθεια και αναχώρησε από Κύπρο το πλοιάριο με μετανάστες

Ανοικτά της Κύπρου, με δυτική κατεύθυνση, κινείται το πλοιάριο με άτυπους μετανάστες που εντοπίστηκε το πρωί στην περιοχή Ακρωτηρίου, ενώ δυο πρόσωπα αποβιβάστηκαν για να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή, το σκάφος έφτασε στις ακτές του Ακρωτηρίου για λίγη ώρα και από αυτό αποβιβάστηκαν δυο πρόσωπα για να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

«Σε κανένα σημείο, κανένας επιβάτης δεν ζήτησε άσυλο, ούτε ανέφερε ότι ήταν σε κίνδυνο», αναφέρουν οι ΒΒ και προσθέτουν πως, πριν την αναχώρηση του σκάφους, οι αρχές των Βάσεων και οι αρχές της Δημοκρατίας παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια.

Το πλοιάριο αναχώρησε καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προορισμός του είναι οι ακτές της Ιταλίας.

ΚΥΠΕ

Home