Εκδήλωση μνήμης για τη Νάταλι Κρίστοφερ

Εκδήλωση μνήμης για τη Νάταλι Κρίστοφερ

«Εμείς στα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μπορούσαμε παρά να εμπνευστούμε από αυτή τη νέα γυναίκα»

Εκδήλωση μνήμης για την αστροφυσικό Νάταλι Κρίστοφερ, που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία όταν έπεσε σε χαράδρα, πραγματοποιήθηκε απόψε στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία, παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, καθώς και αντιπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ Denise Jobin Welch, που εξήραν την προσωπικότητα και τη δράση της εκλιπούσας.  

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι όμιλοι Cyprus Trail Runners, Runite Nicosia, Cyprus Girls Can, Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας.

 

Σε χαιρετισμό της, η κ. Σπέχαρ σημείωσε πως η Νάταλι ενδιαφερόταν βαθιά για την Κύπρο και εργάστηκε ακούραστα για την επανένωση του νησιού και για να φέρει κοντά τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους νέους. Μπόρεσε να καλλιεργήσει φιλίες και κατανόηση και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής, υποστηρίζοντας έτσι το έργο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης, πρόσθεσε.

 

«Εμείς στα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μπορούσαμε παρά να εμπνευστούμε από αυτή τη νέα γυναίκα», ανέφερε η κ. Σπέχαρ, σημειώνοντας ότι η Νάταλι Κρίστοφερ ενσωμάτωνε τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται ο ΟΗΕ. «Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη και τη συμφιλίωση στην Κύπρο, και να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Νάταλι, όπως το Cyprus Girls Can».  

Από πλευράς της η αντιπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, Denise Jobin Welch, είπε πως η Νάταλι ήταν σημαντική για την αμερικανική κοινότητα της Κύπρου και αναφέρθηκε στο έργο της στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Girls Can, στο πάθος της για τρέξιμο και στη δυναμική της προσωπικότητα.  

Home