Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκκληση "Ισότητας" σε ΥΠΕΣ και ΡΙΚ για υπαλλήλους Αορίστου Χρόνου

Offsite Team -
06.08.2020 - 19:23

Έκκληση "Ισότητας" σε ΥΠΕΣ και ΡΙΚ για υπαλλήλους Αορίστου Χρόνου

Thumbnail
"Έτσι μόνο το ΡΙΚ θα πάει μπροστά"

Το Κλαδικό Συμβούλιο ΡΙΚ της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα»  χαιρετίζει εκ νέου τις ενέργειες και την ισχυρή, όπως λέει, βούληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, το οποίο, όπως αναφέρει, «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τήρησε στο ακέραιο τις υποσχέσεις του δρομολογώντας την αναβάθμιση όλων των Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων (ΣΑΧ)  που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα στις κλίμακες Α8-10-11 και την αναβάθμιση των κλιμάκων των διπλωματούχων στις αντίστοιχες κλίμακες του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα».

Ωστόσο, «δεν μπορεί παρά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις παραδοσιακές συντεχνίες του ΡΙΚ, οι οποίες προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο προτείνοντας παράτυπες και παράνομες ρυθμίσεις που δεν ισχύουν σε κανένα ημικρατικό οργανισμό, αλλά και πουθενά στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία», προσθέτει η «Ισότητα», σε ανακοίνωσή της.

 

Αναφέρει ότι «ο κύκλος δεν μπορεί να  τετραγωνιστεί ενώ και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επίσης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποδέχτηκε την πρόταση του  ΔΣ και της Διεύθυνσης του ΡΙΚ, δεν θα συναινέσει να γίνει φορέας παράτυπων και sui generis ρυθμίσεων».

 

Το Κλαδικό Συμβούλιο ΡΙΚ της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα»  απευθύνει «έκκληση στο ΔΣ του ΡΙΚ και στον έντιμο Υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσουν μονομερώς με την πρόταση τους αποδίδοντας στους πτυχιούχους και διπλωματούχους ΣΑΧ αυτό το οποίο δικαιούνται».

«Έτσι μόνο το ΡΙΚ θα πάει μπροστά, ειδάλλως θα παραμείνει ένας μαρασμένος οργανισμός, όπου οι εργαζόμενοι του δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία προοπτική ανέλιξης. Αυτό είναι το ΡΙΚ που θέλουν κάποιοι;», διερωτάται η συντεχνία «Ισότητα», καταλήγοντας.

ΚΥΠΕ

Home