Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκκληση ΠΑΣΥΝΜ σε Υπουργό Υγείας για ΤΑΕΠ

Offsite Team -
08.09.2021

Έκκληση ΠΑΣΥΝΜ σε Υπουργό Υγείας για ΤΑΕΠ

Ο ΠΑΣΥΝΜ καλεί Υπουργείο Υγείας, ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ να μεριμνήσουν για ποιότητα φροντίδας και ασφάλειας στα ΤΑΕΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) με ανακοίνωση του, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο, τις διοικήσεις των νοσηλευτηρίων και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας όπως επανεξετάσουν, στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης, τις δομές στελέχωσης των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) και την υιοθέτηση διαδικασιών αποσυμφόρησης για πιο έγκαιρη και ασφαλή διεκπεραίωση των περιστατικών και λήψη βελτιωτικών μέτρων στη βάση αποτελεσμάτων.

Ο ΠΑΣΥΝΜ αναφέρει ότι διαπιστώνει πως η πανδημία του COVID-19 αποτελεί περίοδο κρίσης για όλα τα συστήματα υγείας επιδεινώνοντας παράλληλα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα κι όπως ήταν αναμενόμενο η κρίση αυτή επηρέασε και το σύστημα υγείας της Κύπρου.

 

«Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι επιβαρυντική αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελαφρυντικό στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ και θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο και οι διοικήσεις των νοσηλευτηρίων να εγκύψουν με σοβαρότητα», επισημαίνει.

Αναφέρει ότι το κυρίαρχο θέμα που προκύπτει αφορά στην υγεία και ασφάλεια των ασθενών που προσέρχονται στα ΤΑΕΠ και θα πρέπει να αποτελεί πρώτιστο και σημαντικό μέλημα όλων των αρμόδιων καθώς η οποιαδήποτε διαδικασία που εφαρμόζεται έχει αντίκτυπο στην ευημερία και ασφάλεια των ασθενών.

«Τονίζουμε εμφαντικά ότι σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και την κείμενη νομοθεσία, είναι καθήκον και αρμοδιότητα κάθε εργοδοτικής πλευράς, να μεριμνά για την ασφάλεια και ευημερία τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών. Η ποιότητα των υπηρεσιών επείγουσας φροντίδας υγείας που παρέχονται στα ΤΑΕΠ βασίζεται στο τρίπτυχο δομές, διαδικασίες, αποτελέσματα», προσθέτει.

Home