Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκκληση Τατάρ στον κόσμο να εμβολιαστεί

Offsite Team -
24.08.2021 - 14:10

Έκκληση Τατάρ στον κόσμο να εμβολιαστεί

Δύο θάνατοι χθες από Covid 19 στα κατεχόμενα

Έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί έκανε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ενώ τα κρούσματα είναι σε ψηλά επίπεδα καθημερινά και χθες σημειώθηκαν στα κατεχόμενα δύο θάνατοι λόγω Covid 19.

 

Δεν φτάσαμε ακόμη σε ικανοποιητικό αριθμό εμβολιασθέντων, ανέφερε ο κ. Τατάρ, όχι γιατί υπάρχει έλλειψη σε εμβόλια αλλά γιατί είναι ελλιπής ο αριθμός όσων προσέρχονται για εμβολιασμό.

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον «υπουργό παιδείας», Ολγκούν Αμτζιάογλου για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά με μαθήματα στις τάξεις. Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο κ. Τατάρ είπε ότι δεν έχουν ακόμη φτάσει στο 70% των εμβολιασθέντων, αλλά βρίσκονται στο 55%, ενώ οι ειδικοί λένε πως ο πληθυσμός αυτός θα πρέπει να φτάσει το 80%.

 

Ανέφερε επίσης ότι έχουν πάρει 532.000 δόσεις εμβολίων από την Τουρκία και 173.000 από την ΕΕ. Σημείωσε δε ότι τα άτομα μεταξύ 20 και 40 ετών είναι αυτά που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.  

Οσον αφορά όσους νοσηλεύονται με Covid 19, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το 60-70% είναι ανεμβολίαστοι ενώ το ποσοστό αυτό για όσους είναι στην εντατική με κορωνοϊό φτάνει το 90-95%.  

Για την αύξηση των κρουσμάτων, ο Ερσιν Τατάρ είπε ότι οφείλεται στο ότι υπάρχουν καταστήματα και επιχειρήσεις που δέχονται μαζικά πελάτες και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, που έχουν υψηλό ρίσκο μετάδοσης, δεν εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες. Σε αυτά τα μέρη, πρόσθεσε, ο έλεγχος πρέπει να είναι πιο εντατικός. Ανέφερε πως ο έλεγχος γενικά δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στο «υπουργείο υγείας, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.  

Όλοι είμαστε στο ίδιο πλοίο, να μην λέει κάποιος ότι εκείνον δεν τον νοιάζει, σημείωσε ο Τ/κ ηγέτης.  

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, στην εντατική λόγω Covid 19 βρίσκονται σήμερα 14 άτομα. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι ο τ/κ ιατρικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι οι αριθμοί των περιστατικών που ανακοινώνονται ως νέα περιστατικά με τον αριθμό των ατόμων που προσφεύγουν για περίθαλψή με συμπτώματα του ιού στα νοσοκομεία, δεν συμβαδίζει. Γιατροί και νοσηλευτικό περιστατικό κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την πληρότητα στους θαλάμους Covid 19 και σημειώνουν ότι όσο αυξάνονται τα περιστατικά τόσο αυξάνεται και το ρίσκο στην περίθαλψη, παρατηρώντας ότι το προσωπικό είναι στα όριά του.  

Με τον θάνατο δύο ατόμων χθες, τα θύματα του κορωνοϊού στα κατεχόμενα έφτασαν τα 50.  

Χθες ανακοινώθηκαν 178 νέα περιστατικά , τα 140 εγχώρια, από 27.601 τεστ. δύο άτομα εντοπίστηκαν θετικά, τα οποία έφτασαν αεροπορικώς, ένα ατμοπλοϊκώς και 35 ήταν επαφές.  

Από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες, τα 67 ήταν στη Λευκωσία, τα 39 στην Κερύνεια, τα 31 στην Αμμόχωστο, 2 στην Μόρφου και ένα στην Λεύκα.  

Συνολικά μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα έχουν γίνει 2.321.095 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.140. Υπό θεραπεία και παρακολούθηση βρίσκονται 2151 άτομα, τα 83 στο νοσοκομείο πανδημίας.  

Στο μεταξύ, το «υπουργικό συμβούλιο», σε μια προσπάθεια να παροτρύνει όσους δεν εμβολιάζονται να το πράξουν – όπως γράφουν οι τ/κ εφημερίδες – αποφάσισε χθες να χρεώνει τα διαγνωστικά τεστ PCR/ rapid αλλά και το κόστος της καραντίνας σε όσους είναι ανεμβολίαστοι.  

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 27 Αυγούστου και θα εξαιρούνται οι λήπτες κοινωνικού βοηθήματος και τα άτομα με ειδικές  ικανότητες. Το PCR θα κοστίζει 100 ΤΛ (περίπου 10 ευρώ) και το rapid 40 ΤΛ (περίπου 4 ευρώ).

KYΠΕ

Home