Έκλεισε το χειρουργείο της κλινικής - Αγωνία για όραση 8 ασθενών

Έκλεισε το χειρουργείο της κλινικής - Αγωνία για όραση 8 ασθενών

Δίνουν αγώνα δρόμου οι γιατροί για να σώσουν την όραση των 8 ασθενών.

Έκλεισε με διάταγμα του υπουργείου υγείας το χειρουργείο του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου για το οποίο ψες ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώσε ότι οκτώ ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσoκομείο στην Λευκωσία και έτυχαν περίθαλψης και σε δεύτερη ιδιωτική κλινική στην Λεμεσό, παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας  και εισήχθησαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ.  

Η Διεύθυνση και η Οφθαλμολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου κινητοποιήθηκε άμεσα με τρείς χειρουργούς  οφθαλμίατρους και βρίσκεται σε εξέλιξη εξειδικευμένη διαδικασία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Υπ . Υγειας, από την πρώτη στιγμή  έτυχε ενημέρωσης για το περιστατικό, μέσω της Εφόρου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, έγινε επιτόπιος έλεγχος από τους επιθεωρητές και εκδόθηκε Διάταγμα για αναστολή λειτουργίας χειρουργίου και της μονάδας ημερήσιας φροντίδας του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου. Η διερεύνηση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί σε ποιο στάδιο ή από πού έγινε η επιμόλυνση.

Home