Εκπαιδευτικοί & γονείς: «Γιατί κλειστά σχολεία μόνο σε Λευκωσία;»

Εκπαιδευτικοί & γονείς: «Γιατί κλειστά σχολεία μόνο σε Λευκωσία;»

Έντονες αντιδράσεις - Τι λένε στην Offsite εκπαιδευτικοί και γονείς - Γιατί ζητούν το κλείσιμο όλων των σχολείων

Εξελίξεις και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα έφερε η άφιξη του νέου κορωναϊού Covid-19 στην Κύπρο με ένα από τα μέτρα που λήφθηκαν να είναι το κλείσιμο των σχολείων στη Λευκωσία μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς ζητούν το κλείσιμο όλων των σχολείων του νησιού και όχι μόνο αυτών της Επαρχίας Λευκωσίας, αφού όπως ισχυρίζονται ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι πιθανός σε όλη την Κύπρο. 

ΠΟΕΔ 

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, τόνισε την ανάγκη επέκτασης του μέτρου σε όλη την Κύπρο. “Το μέτρο θα έπρεπε να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κύπρο για κάποιες μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε ποια έκταση είναι η εξάπλωση του ιού, καθώς εξετάζονται ύποπτα κρούσματα και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα. Για προληπτικούς λόγους θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα σχολεία, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που μετακινούνται σε όλη την Κύπρο. Για παράδειγμα υπάρχουν δάσκαλοι από τη Λευκωσία που μπορεί να δουλεύουν σε σχολεία της Λεμεσού ή της Ελ. Αμμοχώστου, οπότε υπάρχει επαφή με μαθητές, αλλά και με εκπαιδευτικούς άλλων πόλεων”

ΟΕΛΜΕΚ 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, “το Υπουργείο δε θα πρέπει να διστάσει να πάρει τα οποιαδήποτε απόφαση αναλόγως και των δεδομένων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και καθηγητών. Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία όλης της Κύπρου. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα. Ο ιός εξαπλώνεται εύκολα ειδικά αν βρίσκεσαι μέσα σε μια κλειστή αίθουσα διδασκαλίας. Είδαμε ότι έκλεισαν τα σχολεία και στην Ιταλία, αλλά και στο Ισραήλ που είναι μια προηγμένη χώρα σε θέματα ιατρικής και έλαβε αυστηρά μέτρα. Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες από τους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα από τις ευάλωτες ομάδες, οι οποίες ανησυχούν πάρα πολύ”

Γονείς 

Την ίδια θέση έχουν και οι γονείς, καθώς όπως δήλωσε στην Offsite, ο Χαράλαμπος Διονυσίου, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και οι ίδιοι οι γονείς θεωρούν ότι “θα ήταν καλύτερα να κλείσουν όλα τα σχολεία της Κύπρου, γιατί υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που μετακινούνται εκτός Λευκωσίας καθημερινά”. Σημειώνεται ότι σε ανακοινωση τους ανέφεραν ότι “επικροτούμε τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για το κλείσιμο των σχολείων στη Λευκωσία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Ίσως όμως θα έπρεπε προληπτικά να κλείσουν όλα τα σχολεία στην Κύπρο, λόγω των μετακινήσεων εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών ανάμεσα στις επαρχίες”

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 15 Μαρτίου. 

Δημόσια Σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επαρχίας Λευκωσίας

8

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

iidiotika-mesis-ekpedefsis

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

2

3

4

5

 

6

7

Home