Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Eκπαιδευτικοί - γονείς σε κοινή εκδήλωση κατά της βίας τη Δευτέρα

Offsite Team -
05.12.2021 - 20:52

Eκπαιδευτικοί - γονείς σε κοινή εκδήλωση κατά της βίας τη Δευτέρα

Διαμαρτύρονται για τα όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα / Στο ΙΣΤ Δημοτικό Λεμεσού οι ηγεσίες ΠΟΕΔ και Συνομοσπονδίας Γονέων

Οργανωμένη εκπαιδευτική δράση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία καλούν τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν αύριο σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΠΟΕΔ και η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι  πραγματικοί ήρωες της τελευταίας βδομάδας ήταν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά. Παιδιά που κάποιες φορές παρακολουθούσαν σκηνές βίας με τα αθώα τους μάτια. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι μερικές φορές ακόμη και σε συνθήκες τρομοκρατίας, συνέχισαν άοκνα να εκτελούν το καθήκον τους, με κύριο μέλημα τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας για παιδιά και προσωπικό.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Η οργανωμένη και ανελέητη επίθεση που έχουν δεχθεί οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και το Δημόσιο Σχολείο δεν μπορεί να γίνει ανεχτή από κανέναν ενεργό πολίτη, σημειώνουν οι δύο οργανώσεις ενώ η εξύβριση, οι ξυλοδαρμοί και οι βανδαλισμοί των πρώτων ημερών εφαρμογής των νέων μέτρων, κατέληξαν σε έκρηξη βόμβας και εμπρησμό σχολείου.

Η ελεύθερη έκφραση και η διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη και οργανωμένου συνόλου, φτάνει να γίνεται σε σωστό πλαίσιο, σημειώνουν και καταδικάζουν την κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας. Προς τον σκοπό αυτό, αύριο, Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, η ΠΟΕΔ και η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, να καταδικάσουν οποιαδήποτε μορφή βίας, αφιερώνοντας 15 λεπτά από τον ημερήσιο προγραμματισμό τους, μετά το δεύτερο διάλειμμα (10:55 – 11:10), εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τη βία μέσα από διάφορες δράσεις: φωνάζοντας συνθήματα, τραγουδώντας τραγούδια κατά της βίας, αναρτώντας σχέδια ή πανό περιμετρικά του σχολείου ή με όποιο άλλο τρόπο οι σχολικές μονάδες επιθυμούν. Υπενθυμίζουν πως θα πρέπει να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την τη διάρκεια της δράσης αυτής.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται η δράση διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι της ηγεσίας τόσο της ΠΟΕΔ όσο και της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, θα βρίσκονται στο ΙΣΤ Δημοτικό Σχολείο-Πολύκαρπου Βλάχου στη Λεμεσό, σχολείο το οποίο είχε υποστεί ζημιές λόγω της βομβιστικής επίθεσης εις βάρος του. Σχολείο όμως που τις τελευταίες μέρες, λόγω της άψογης συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων, δίνει μηνύματα Ελπίδας. 

 

ΚΥΠΕ

 

Home