Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκπληκτος ο παρουσιαστής του Netflix από τις κυπριακές φυλακές

Offsite Team -
29.09.2022 - 11:25

Έκπληκτος ο παρουσιαστής του Netflix από τις κυπριακές φυλακές

Βίντεο: «Κύπρος: Η Ουτοπική Φυλακή»

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο 6ος κύκλος της σειράς – ντοκιμαντέρ του Netflix “Inside the World’s Toughest Prisons”, όπου έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη (28/9) στο Netflix.

Ως γνωστό στο εν λόγω ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ζωή και τις συνθήκες κράτησης σε διάφορες φυλακές του κόσμου, όπου τις βιώνει ο ίδιος ο παρουσιαστής, Raphael Rowe.

>>>ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ<<<

Ο πολυαναμενόμενος 6ος κύκλος της σειρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στο δεύτερο επεισόδιο ο Raphael Rowe επισκέπτεται τις κεντρικές φυλακές της Κύπρου.

Υπό τον τίτλο «Κύπρος: Η Ουτοπική Φυλακή», βλέπουμε  τον παρουσιαστή να μένει εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες κράτησης.

Συγκεκριμένα όπως θα δείτε και στο επεισόδιο, οι κρατούμενοι ψυχαγωγούνται με διάφορα παιχνίδια, όπως τόμπολα, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, κτλ.

Όπως αναφέρει ο Raphael Rowe, πριν χρόνια οι κυπριακές φυλακές είχαν την φήμη για τη βαναυσότητα των φρουρών, ωστόσο πλέον με την νέα διευθύντρια τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Παρ' όλ' αυτά, εντυπωσιάζεται από τις συνθήκες που επικρατούν καθώς οι Κυπριακές φυλακές λειτουργούν ως αντίβαρο των πιο σκληρών φυλακών που υπάρχουν στον κόσμο.

Παράλληλα, στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται και η διευθύντρια των φυλακών Άννα Αριστοτέλους, όπου εξηγεί τις μεθόδους που εφάρμοσε στο σωφρονιστικό ίδρυμα και τα όσα κατάφερε.

Να σημειώσουμε ότι οι Κυπριακές φυλακές επιλέχθηκαν στις καλύτερες ως προς το σωφρονιστικό τους έργο, που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του ποσοστού υποτροπής από 50% σε 14%.

Home