Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Έκπληξη» ΠΣΕΜ για δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για τετράμηνα

Offsite Team -
30.01.2020

«Έκπληξη» ΠΣΕΜ για δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για τετράμηνα

Thumbnail
Τι αναφέρει η ΠΣΕΜ

Έκπληξη εκφράζει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών για απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις, της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2020, του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, με τις οποίες «υποβαθμίζει το ρόλο του οργανωμένου μαθητικού κινήματος», σύμφωνα με την ΠΣΕΜ.

Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ σε ανακοίνωσή της,  «σε τηλεοπτική του παρέμβαση μετά από ερώτηση δημοσιογράφου αν νιώθει ότι οι μαθητές δεν έχουν κάτι να προσφέρουν στη διαβούλευση για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο ο Υπουργός Παιδείας απάντησε επί λέξει: ‘Κοιτάξτε όχι οι μαθητές, μην το γενικεύουμε. Μιλάτε τώρα για την οργάνωση των μαθητών. Εγώ έχω ακούσει πολλές εισηγήσεις από μαθητές και επισκεπτόμενος σχολεία και σε συναντήσεις’».

Προσθέτει ότι «φαίνεται ότι εκεί στο Υπουργείο Παιδείας δεν άκουσαν την ισχυρή φωνή των πέραν των 14000 μαθητών για αυτό και εμείς τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι η ΠΣΕΜ εκφράζει την πλειοψηφία των μαθητών, γεγονός που φαίνεται και από το καθολικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 29ης Ιανουαρίου».

«Επιτέλους ας σεβαστούν την απόφαση των μαθητών και ας αρχίσουν έστω και τώρα να μας λαμβάνουν υπόψη» συνεχίζει η ΠΣΕΜ.

Τέλος η ΠΣΕΜ,  όπως αναφέρει, «για να σταματήσουν τα ψέματα ότι δήθεν δεν στείλαμε εισηγήσεις» επισυνάπτει  την αναθεωρημένη συμβιβαστική της πρόταση, όπως την μετέφερε προφορικά και στον Υπουργό Παιδείας  στη συνάντηση τους στις 20/12/2019 την οποία και απέστειλαν εκ νέου γραπτώς σήμερα.

ΚΥΠΕ

Home