Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκτακτη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση του Θανάση

Offsite Team -
17.06.2021

Έκτακτη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση του Θανάση

Ενώπιον του θανατικού ανακριτή τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή των οστών

Η Νομική Υπηρεσία παρέλαβε σήμερα την τελευταία έκθεση του εμπειρογνώμονα που διόρισε η Δημοκρατία για την υπόθεση του θανάτου του στρατιώτη Θανάση Νικολάου.

>>> Ανατροπή 16 χρόνια μετά: Από στραγγαλισμό ο θάνατος του Θανάση

Με αυτή την αφορμή, συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Εισαγγελέων υπεύθυνων του Ποινικού Τομέα και του Αστικού Τομέα αντίστοιχα, του Αρχηγού Αστυνομίας καθώς και άλλων μελών της ηγεσίας της Αστυνομίας.

Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή των οστών θα τεθούν ενώπιον του θανατικού ανακριτή που διεξάγει τη θανατική ανάκριση. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία αξιολογούνται και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως 16 χρόνια μετά οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς μετά από εξετάσεις σε ειδικό οστό διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του τότε στρατιώτη προήλθε από στραγγαλισμό και όχι αυτοκτονία.

Μιλώντας στην Offsite ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Θανάση κ. Λουκής Λουκαΐδης τόνισε ότι από τα ευρήματα των εξετάσεων φαίνεται ότι ο θάνατος το 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Home