Εκτάκτως στην Βουλή το θέμα της μαθήτριας με μαντήλα

Εκτάκτως στην Βουλή το θέμα της μαθήτριας με μαντήλα

Κοινή συνεδρίαση αύριο των Επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσουν αύριο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας αύριο στις 10:45 το πρωί.  

Η Έκτακτη συνεδρίαση ορίστηκε για ενημέρωση των μελών των δύο Επιτροπών για το πρόσφατο περιστατικό στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσία, και τη εκδίωξη μαθήτριας με μαντήλα από τον Διευθυντή του σχολείου.

 

Τα μέλη των δύο Επιτροπών συγκάλεσαν την κοινή συνεδρίαση για να ενημερωθούν για τα μέτρα που λαμβάνονται για διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μαθητών.

 

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πιο πάνω θέμα εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας,, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, της Κυπριακής Παιδοβουλής και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).  

Υπενθυμίζεται ότι για το όλο θέμα το υπουργείο Παιδείας προχώρησε την περασμένη Κυριακή σε μετάθεση του Διευθυντή του Σχολείου.  

Home