Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκτίμηση για διορισμό 800 καθηγητών - Αύξηση και για δασκάλους

Της Αγάθης Χατζηκωστή -
09.07.2020 - 06:20

Εκτίμηση για διορισμό 800 καθηγητών - Αύξηση και για δασκάλους

Thumbnail
Σε αναμονή για ανακοινώσεις οι εκπαιδευτικοί για τους διορισμούς τους

Σε αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σε Μέση και Δημοτική Εκπαίδευση εν όψει των ανακοινώσεων για τους διορισμούς από την Εκπαιδευτική Υπηρεσία για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των διορισμών για φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος λόγω του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης. 

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης ο αριθμός των διορισμών αναμένεται ότι ίσως να πλησιάσει τους 800, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη δημοτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, αναμένονται να γίνουν πέραν των 743 διορισμών με το καθεστώς του έκτακτου, με τον αριθμό ενδεχομένως να πλησιάζει και τους 800 εκ των οποίων οι 164 θα μονιμοποιηθούν. Παρόλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναμονή για τις επίσημες ανακοινώσεις από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και σήμερα Πέμπτη(09/07) αναμένεται να έχουν συνάντηση μαζί τους για να υποβάλουν ερωτήσεις αναφορικά με το πότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες. 

“Υπολογίζουμε μετά τα μέσα Ιουλίου θα βγουν ανακοινώσεις όπως γίνεται συνήθως ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για υποστελέχωση, λόγω των αυξημένων αναγκών που θα υπάρξουν φέτος λόγω του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης. Θα πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες και η Επιτροπή να προχωρήσει”

Ερωτηθείς για πίνακες με αριθμούς διορισμών σε διάφορες ειδικότητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι αυτοί δεν είναι επίσημοι και δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση από το Υπουργείο. Σύμφωνα με υπολογισμούς τους προβλέπεται οι ειδικότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών που θα διοριστούν να είναι των φιλολογικών μαθημάτων και μαθηματικών. Ενώ οι διορισμοί θα γίνουν και από τους δύο πίνακες (Διορισίμων και Διοριστέων)

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζησάββας μέσα σε αυτές τις μέρες θα υπάρχουν απαντήσεις καθώς και εξελίξεις σε διάφορα θέματα που τους απασχολούν, αφού σήμερα θα έχουν συνάντηση με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στις 12:30 για τη συζήτηση διαφόρων ζητημάτων για τη νέα σχολική χρονιά και στις 20 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Δημοτική Εκπαίδευση 

Από πλευράς Δημοτικής Εκπαίδευσης η ΠΟΕΔ δεν είναι ενήμερη για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν, ωστόσο το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι θα υπάρχουν 243 θέσεις περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαιδευτικών καθώς αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, με μια μεγάλη μερίδα από αυτούς να εντάσσονται στην Ειδική Εκπαίδευση. Παράλληλα, και στην ΠΟΕΔ υπάρχουν ανησυχίες για υποστελέχωση στο βαθμό των Βοηθών Διευθυντών αφού δεν θα γίνουν οι προαγωγές των Βοηθών Διευθυντών και θα υπάρξει μείωση των θέσεων αυτών. 

 

Home