ΕΚΥΣΥ: Απαιτεί την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων

ΕΚΥΣΥ: Απαιτεί την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων

Απαίτηση της ΕΚΥΣΥ η επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων

Απαίτηση της ΕΚΥΣΥ είναι η επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές , αναφέρει η ΕΚΥΣΥ με γραπτή της ανακοίνωση, προσθέτοντας πως είναι ξεκάθαρη η απόφαση των επαρχιακών επιτροπών της ΕΚΥΣΥ Πάφου και Λεμεσού, οι οποίες πραγματοποίησαν συνεδρίες  στις 4 και 5 Ιουλίου αντίστοιχα ότι δεν χαρίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Στις συνεδρίες, προστίθεται στην ανακοίνωση,  παρευρέθηκε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος ενημέρωσε τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Οργάνωσης με την Υπουργό Εργασίας για συζήτηση των προβλημάτων που έθεσε επανειλημμένα η ΕΚΥΣΥ με επιστολές της προς αυτήν.

Πάγιος στόχος της ΕΚΥΣΥ , όπως αναφέρεται, είναι να βελτιωθούν οι χαμηλές συντάξεις ούτως ώστε να μην υπάρχουν συνταξιούχοι με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ ενημερώθηκαν και για τις προσπάθειες της Οργάνωσης για την κατάργηση της μείωσης (πέναλτι)του 12% στις συντάξεις σε άτομα που δικαιούνται και παίρνουν την σύνταξή τους στο 63ο έτος της ηλικίας τους ύστερα  απο πληρωμή  εισφορών  από 33-49 χρόνων.

Επίσης, η ΕΚΥΣΥ απαιτεί επίλυση του προβλήματος που παρουσιάζεται για τις συντάξεις χηρείας των αντρών με στόχο δικαιούχοι να είναι όλοι και όχι μόνο αυτοί που έμειναν χήροι μετά την 1η Ιανουαρίου 2018, όπως επιμένει η κυβέρνηση.    Συζήτηση έγινε και για δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εφαρμοστεί του ΓεΣΥ,τις οποίες η ΕΚΥΣΥ  θα θέσει ενώπιον των αρμοδίων  για επίλυση.

Επιπρόσθετα, οι  συνεδρίες της ΕΚΥΣΥ ασχολήθηκαν και με τα Οργανωτικά προβλήματα της Οργάνωσης, την καλύτερη κυκλοφορία του Ε.Β. και τις εκδρομές και κρουαζιέρες που οργανώνει η Οργάνωση για τους συνταξιούχους.

Τέλος, στη Λεμεσό η ΕΚΥΣΥ τίμησε στελέχη της που διετέλεσαν για 20 ή και περισσότερα χρόνια επικεφαλής των Τοπικών τους Οργανώσεων καθώς και για την πολύχρονη προσφορά τους στην Οργάνωση.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι Μιχάλης Χριστοφής, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Νικόλας Αυγουστή, Διομήδης Μυριάνθους, Φρίξος Χριστοδούλου, Νίκος Φιλαρέτου και τα ζεύγη Παναγιώτης και Ναυσικά Πιέρου και Αντρέας και Ελένη Λάκα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home