Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έλεγχος SafePass - Τι αλλάζει και πώς θα γίνεται (βίντεο)

Offsite Team -
07.11.2021 - 11:01

Έλεγχος SafePass - Τι αλλάζει και πώς θα γίνεται (βίντεο)

Από πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται - Τέλος ο έλεγχος του SafePass με το… μάτι

Υποχρεωτικά μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα υποστατικά/επιχειρήσεις όπου είναι υποχρεωτική η επίδειξη SafePass, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σε συνεννόηση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί προαιρετικά και πιλοτικά από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα καταστεί υποχρεωτικό, ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο προσαρμογής και εξοικείωσης με τη διαδικασία τόσο των υπεύθυνων που διενεργούν τους ελέγχους όσο και των πολιτών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στα υποστατικά/επιχειρήσεις όπου απαιτείται η κατοχή SafePass, οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές ή οι εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί τους οφείλουν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή, για τη διενέργεια των ελέγχων. Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό Android και διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play.

Επεξηγηματικό βίντεο για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής 

Μέσω της εφαρμογής πιστοποιείται γρήγορα και με ασφάλεια η εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (EUDCC) για σκοπούς SafePass και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία ελέγχων. 

Ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) και παρουσιάζει τα εξής αποτελέσματα ελέγχου εγκυρότητας:

- Πράσινο: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει ότι ο κάτοχός του έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα ή νοσήσει από τη νόσο COVID-19.

- Κίτρινο/Πορτοκαλί: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει πως ο κάτοχός του έχει υποβληθεί σε εξέταση PCR ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα.

- Κόκκινο: Το πιστοποιητικό είναι μη έγκυρο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή σχεδιάστηκε τηρώντας όλες τις πρόνοιες για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, δείχνει μόνο το όνομα και την ημερομηνία γεννήσεως του κατόχου και δεν αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη ή το ιστορικό ελέγχων.

Home