Ελεύθερη σήμερα χωρίς να κατηγορηθεί η γυναικολόγος στη Λεμεσό

Ελεύθερη σήμερα χωρίς να κατηγορηθεί η γυναικολόγος στη Λεμεσό

Θα κλητευθεί αργότερα στο δικαστήριο

Ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αναμένεται να αφεθεί εντός της ημέρας η 36χρονη γυναικολόγος η οποία τέθηκε υπό διήμερη κράτηση μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν θα παρουσιαστεί ξανά στο δικαστήριο σήμερα. 

Η γιατρός αναμένεται να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου. Το ανακριτικό έργο θα συνεχιστεί και όταν ολοκληρωθεί, ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία και να ζητηθούν οδηγίες.

Η 36χρονη γυναικολόγος στη Λεμεσό φέρεται με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο να μην έκανε τελικά την επέμβαση αφαίρεσης μήτρας σε 73χρονη γυναίκα, όπως είχε δηλώσει αρχικά στο εξιτήριο αλλά και το σύστημα του ΓεΣΥ. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το στόρι

Θυμίζουμε ότι η 73χρονη πήγε τον Σεπτέμβριο του 2020 στην 36χρονη γυναικολόγο μετά από πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Η γιατρός αφού την εξέτασε της ανέφερε ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μήτρας. 

Η 73χρονη τέλη Νοεμβρίου εισήχθη σε ιδιωτική κλινική για τη χειρουργική επέμβαση. 

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2021 επισκέφθηκε ξανά άλλο ιδιώτη γιατρό με πόνους στο ίδιο σημείο όπου έγινε η προηγούμενη επέμβαση. 

Η 73χρονη ενημέρωσε τον γιατρό ότι είχε υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης μήτρας πριν λίγους μήνες, όμως από την εξέταση του δεύτερου γιατρού διαπιστώθηκε μετά από σχετικές εξετάσεις ότι ούτε ιστός ούτε ολόκληρη η μήτρα αφαιρέθηκε.  Έτσι προχώρησε στην επέμβαση ο 2ος γιατρός.

Η οικογένεια της 73χρονης, ζήτησε από την 36χρονη γυναικολόγο να αλλάξει την απαίτηση της από το ΓεΣΥ, για να μπορέσει ο 2ος γιατρός να αιτηθεί επέμβαση για αφαίρεση μήτρας. Όπως και έγινε. 

Περιμένουν έρευνες για να αναστείλουν τη σύμβαση της γυναικολόγου

Καλεσμένος στην εκπομπή της Digital TV, «Offsite On Air» ήταν την Πέμπτη (23/9) ο Διευθυντής του ΟΑΥ Κωνσταντίνος Παναγίδης, σχολιάζοντας την υπόθεση της γυναικολόγου στη Λεμεσό. 

Όπως είπε ο κ. Παναγίδης, «από την Αστυνομία έχει έρθει αίτημα για να παραθέσουμε στοιχεία που έχουμε στο λογισμικό μου αναφορικά με την συγκριμένη γιατρό, έχουμε δώσει αυτές τις πληροφορίες».

Προσθέτοντας ότι, «ο οργανισμός μας έχει στην ευχέρεια του να προβεί στην αναστολή της σύμβασης της συγκεκριμένης γιατρού, ωστόσο ο οργανισμός δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την αναστολή της σύμβασης της».

Δικηγόρος γυναικολόγου: Η εγχείρηση έγινε - Θα λάμψει η αλήθεια

Να δοθεί χρόνος στην Αστυνομία να ολοκληρώσει το έργο της και να σταματήσουν τα «λαϊκά δικαστήρια» καλεί το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την 36χρονη γιατρό, η οποία συνελήφθη σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση χειρουργικής επέμβασης σε 73χρονη δικαιούχο του ΓεΣΥ.  

Σε ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ, το δικηγορικό γραφείο Γεώργιος Διογένους και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε, αναφέρει πως, από τις 21 Σεπτεμβρίου 2021 «η εντολέας μας έχει πέσει θύμα μιας άδικης μεταχείρισης, η οποία στιγμάτισε τόσο αυτήν, όσο και την οικογένεια της».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Η εντολέας μας από την πρώτη στιγμή έχει συνεργαστεί πλήρως με την αστυνομία και έχει υποβοηθήσει το έργο της, απαντώντας, ευθαρσώς, σε όλες τις ερωτήσεις που της έχουν υποβληθεί,  προκειμένου έτσι να λάμψει η αλήθεια, χωρίς να επιλέξει να κρυφτεί πίσω από τα δικαιώματα που της δίδει ο νόμος», συμπληρώνει η ανακοίνωση. 

Home