Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελεύθεροι οι 2 αστυνομικοί για την υπόθεση απειλητικών μηνυμάτων

Offsite Team -
25.08.2021 - 09:38

Ελεύθεροι οι 2 αστυνομικοί για την υπόθεση απειλητικών μηνυμάτων

Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα στο Δικαστήριο οι δύο Ειδικοί αστυφύλακες, ηλικίας 41 ετών, για την υπό διερεύνηση υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος του αστυνομικού διευθυντή και μετά από επιστημονική μαρτυρία που προέκυψε εναντίον τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα διατάγματα προσωποκράτησης των δύο Ειδικών αστυφυλάκων είχαν ανανεωθεί για τέσσερις και για δύο ημέρες. Ωστόσο μετά την λήξη των διαταγμάτων προσωποκράτησης τους οι δύο 41χρονοι κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εναντίον του πρώτου ειδικού αστυφύλακα διερευνώνται αδικήματα παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος κ.α. Εναντίον του δεύτερου, διερευνώνται αδικήματα απειλής βίας, γραπτών απειλών, διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας, αποστολής υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων κ.α. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Απριλίου του 2019  και Αυγούστου του 2021.

Αρχικά η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην σύλληψη 55χρονου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα για απειλητικά γραπτά μηνύματα προς τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου. Ακολούθως σε κατάθεση του ο 55χρονος φέρεται να κατονόμασε τους δύο ειδικούς αστυφύλακες ως συνεργούς του, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 15 Αυγούστου του 2021. 

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν ληφθεί καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των δύο υπόπτων και έγιναν έρευνες. Επίσης εξετάστηκαν επιστημονικά τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν, όπως τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Ακόμη έχει ζητηθεί έκδοση διατάγματος πρόσβασης στο καταγεγραμμένο περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας στις τηλεφωνικές συσκευές των δύο υπόπτων και εξέταση των δεδομένων που τυχόν θα προκύψουν. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.  

Home