Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελτζίλ: Oμαδική αγωγή για την απόκτηση διαβατηρίων της ΚΔ

Offsite Team -
27.02.2019 - 11:04

Ελτζίλ: Oμαδική αγωγή για την απόκτηση διαβατηρίων της ΚΔ

Thumbnail
Η πρώτη ομαδική αγωγή που θα αφορά την απόκτηση διαβατηρίου της Δημοκρατίας από παιδιά μεικτών γάμων.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η πρώτη ομαδική αγωγή σε δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα αφορά την απόκτηση διαβατηρίου της Δημοκρατίας από παιδιά μεικτών γάμων – κυρίως Τ/κ με Τούρκους – ανέφερε ο Τ/κ συνδικαλιστικής εκπαιδευτικός Σενέρ Ελτζίλ, λέγοντας ότι υπάρχουν υποθέσεις που δεν μπορούν να λυθούν με εξωδικαστική συμφωνία, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και εμπεριέχουν πολιτική χροιά.

 

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, ο κ. Ελτζίλ που μιλούσε για το θέμα στο ράδιο και την διαδικτυακή τηλεόραση του συγκροτήματος, σημείωσε πως μέχρι σήμερα μόνο μία υπόθεση βρέθηκε ενώπιον του ΕΔΑΔ και ολοκληρώθηκε αρνητικά, αφού το Δικαστήριο δεν πρόκειται να εξετάσει τέτοιες υποθέσεις εάν δεν εξαντληθούν τα εσωτερικά ένδικα μέσα. Όσον αφορά τα εσωτερικά ένδικα μέσα, είπε, η εκ διοίκηση – όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση – μέσω εξωδικαστικών οδών κατόρθωσε να αποσύρει από τα δικαστήρια κάποιες υποθέσεις.

 

Ο Σενέρ Ελτζίλ είπε ότι στην τ/κ κοινότητα υπάρχει παραπληροφόρηση για το δικαίωμα απόκτησης διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εμποδίων που υπάρχουν και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της τ/κ συντεχνίας των καθηγητών και του ειδικού γραφείου που έχει δημιουργηθεί από κοινού με την συντεχνία των δασκάλων πέρυσι, για να βοηθηθούν αυτές οι περιπτώσεις.

Home