Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εμβολιάστηκαν 150 Τ/κ φοιτητές στην Κρατική Έκθεση

Offsite Team -
12.08.2021 - 18:01

Εμβολιάστηκαν 150 Τ/κ φοιτητές στην Κρατική Έκθεση

Ψάχνουν λύση για πιστοποιητικά εμβολιασμένων στα κατεχόμενα

Περίπου 150 Τουρκοκύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό εμβολιάστηκαν κατά της COVID-19 σήμερα Πέμπτη στην Κρατική Έκθεση, ύστερα από πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι η διευκόλυνσή τους έτσι ώστε να περαστούν τα στοιχεία τους αμέσως στη λίστα δεδομένων της Κυπριακής Δημοκρατίας και να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να μπορούν να ταξιδεύουν και να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Όπως ανέφεραν οι ;ίδιες πηγές, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει και άλλους Τουρκοκύπριους φοιτητές που έχουν αυτή την ανάγκη.

 

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε πριν από τρεις εβδομάδες από την τουρκοκυπριακή πλευρά τις λίστες με όσους εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια που δόθηκαν στα κατεχόμενα από την Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να περαστούν στη βάση δεδομένων και να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ακόμα δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους του καθεστώτος των κατεχομένων.

 

Για τον λόγο αυτό εξετάζονται και εναλλακτικοί τρόποι εγγραφής των Τουρκοκυπρίων που έχουν εμβολιαστεί με τα εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ, όπως η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι Τουρκοκύπριοι εμβολιασθέντες θα μπορούν να περνούν τα στοιχεία τους και να ανεβάζουν τα σχετικά αποδεικτικά, ώστε να μπορούν να εκδίδονται τα πιστοποιητικά. Η λύση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες.  

Μέχρι τώρα έχουν δοθεί στην τουρκοκυπριακή πλευρά περίπου 160.000 εμβόλια τα οποία είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκ των οποίων τα 40.000 δόθηκαν τις προηγούμενες δύο με τρεις μέρες.

ΚΥΠΕ

Home