Εμβολιάζονται όλοι οι Κύπριοι μέχρι τον Σεπτέμβριο

Εμβολιάζονται όλοι οι Κύπριοι μέχρι τον Σεπτέμβριο

120,000 άτομα αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Μαρτίου

Στόχο να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός -Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι- μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη έθεσε το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, υπάρχει αισιοδοξία ότι η Κύπρος θα προχωρήσει στην εμβολιαστική κάλυψη περίπου 120,000 ατόμων μέχρι το τέλος Μαρτίου και επιπλέον 450,000 ατόμων μέχρι τέλος Ιουνίου

1

Θυμίζουμε ότι η Κύπρος εξασφάλισε πέραν του μισού εκατομμυρίου επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, μέσω επιπρόσθετων διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανεβάζοντας το σύνολο των παραγγελιών από την Pfizer/BioNTech σε 957,000 δόσεις.

Με τις ποσότητες αυτές, η Κύπρος από τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει εξασφαλίσει συνολικά πέραν των 3 εκ. δόσεων.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος εξασφάλισε περίπου 195,000 δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech από τα 100 εκ. που διατέθηκαν στην ΕΕ, εξασκώντας το δικαίωμα προαίρεσης επί του αρχικού συμβολαίου. Παράλληλα, μέσα από επιπρόσθετο συμβόλαιο που έχει συνάψει η ΕΕ για προμήθεια επιπλέον 200 εκ. δόσεων για τις ανάγκες των κρατών μελών, παραγγέλθηκαν επιπρόσθετα 370,000 δόσεις.

Home