Έμεινε στο 1 αστέρι από το 2014 ο «Δρόμος των Αστέρων» στη Λεμεσό

Έμεινε στο 1 αστέρι από το 2014 ο «Δρόμος των Αστέρων» στη Λεμεσό

Γιατί έμεινε στο ένα αστέρι εδώ και πέντε χρόνια το αλά Χόλιγουντ ''Walk of Fame'' της Λεμεσού - Θα προχωρήσει το έργο;

Στις 2 Ιουλίου του 2014, πέντε χρόνια πριν δηλαδή, ο τότε Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου και o Executive Director της CWOF Cyprus Walk of Fame Ltd Maxim  Yashkov εγκαινίασαν το πρώτο αστέρι με το όνομα της πόλης της Λεμεσού στον πολυδιαφημισμένο ‘’Δρόμο των Αστέρων’’ στην οδό Δημήτρη Μητροπόλου κοντά στο παλιό λιμάνι, δίπλα από το ΚΕΠ. 

ψ

 

Η είδηση ήταν τόσο σπουδαία που έπαιξε ‘’δυνατά’’ και σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Βλέπετε ένας δρόμος στην Κύπρο στα πρότυπα του θρυλικού Walk of Fame του Χόλιγουντ ήταν κάτι που έκανε εντύπωση. 

 ξ

Η ιδέα ήταν πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας την οποία ενέκρινε ο Δήμος και αρχικά φαινόταν ότι θα συνεργαζόταν για να υλοποιηθεί. Η εταιρεία ανέλαβε και όλα τα έξοδα. Η προσπάθεια μάλιστα ήταν πλήρως οργανωμένη αφού ορίστηκε και επιτροπή που θα επέλεγε τα τιμώμενα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων θα τοποθετούνταν στα αστέρια.  Επιλέγηκαν μάλιστα και τα πρώτα τιμώμενα πρόσωπα που ήταν ο Μάριος Τόκας, ο Παύλος Κοντίδης, ο Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο Στέλιος Χατζηιωάννου. 

 

Δείτε τα μέλη της επιτροπής:

 

φω

 

Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά και ο πολυδιαφημισμένος ‘’Δρόμος των Αστέρων’’ παραμένει ακόμα με το ένα και μοναδικό αστέρι που τοποθετήθηκε στις 2 Ιουλίου το 2014! Για διάφορους λόγους το project δεν προχώρησε. 

 

Ο πρώτος και μάλλον σημαντικότερος παράγοντας ήταν το γεγονός ότι στην περιοχή για πολύ μεγάλο διάστημα έγιναν κατασκευαστικά έργα για δρόμους πεζοδρόμια, κτήρια κτλ. Το σημείο ήταν δύσκολα προσβάσιμο και πάνω στα έργα ακριβώς και έτσι η εταιρεία προτίμησε να τελειώσουν όλα τα έργα και μετά να προχωρήσει. 

δ

 

Ένας από τους παράγοντες ήταν και η οικονομική κρίση που χτύπησε τον τόπο αφού η προσοχή όλων στράφηκε αλλού.  

Ένας τρίτος παράγοντας είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή όπως πληροφορείται η offsite, στο ΔΣ του Δήμου υπήρχαν αντιδράσεις ότι η συγκεκριμένη ‘’αμερικάνικου’’ τύπου ιδέα είναι ξένη προς τον χώρο και την πόλη γενικότερα. Οι διάφορες αντιδράσεις υπήρχαν διαχρονικά στο Δήμο όποτε και αν πήγε το θέμα για συζήτηση. 

ξη

 

Όταν ολοκληρώθηκαν τα διάφορα έργα στην περιοχή, η εταιρεία με επιστολή της στον Δήμο Λεμεσού στις 3 Φεβρουαρίου του 2017, ενημέρωνε ότι με το τέλος των έργων και τη στήριξη του Δήμου είναι έτοιμη να προχωρήσει με την υλοποίηση του έργου. Στην επιστολή αναφέρονται και τα πρώτα τιμώμενα πρόσωπα που προαναφέραμε. 

Δείτε αυτούσια την επιστολή:

ε

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της offsite, η επιστολή κατατέθηκε τότε και συζητήθηκε σε συνεδρία του νέου τότε Δημοτικού Συμβουλίου με την συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων να βλέπει αρνητικά την όλη ιδέα. Αρνητικός ήταν και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης. 

ο

 

Όπως πληροφορούμαστε ο Δήμος δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει/απαντήσει την εταιρεία, το θέμα έμεινε στάσιμο και φθάσαμε μέχρι πριν από λίγο καιρό όπου η εταιρεία έκανε νέα προσπάθεια να προσεγγίσει την Δήμο για το έργο. 

 

Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων εξακολουθεί όμως να μην βλέπει το έργο με καλό μάτι. Είναι πολύ πιθανό μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση του CWOF Cyprus Walk of Fame Ltd με τον Δήμο Λεμεσού όπου το πιθανότερο σενάριο είναι να μπει και η ταφόπλακα κυπριακό Walk of Fame.

ξ

 

Στην αφετηρία λοιπόν μένει το Walk of Fame της Κύπρου. Το ένα και μοναδικό αστέρι πάντως προσελκύει ακόμα και έτσι το ενδιαφέρον τουριστών όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες. 

 

Ο εμπνευστής της ιδέας Stefan  Bakh με μακροσκελή ανάρτηση του στο page του Walk of Fame στο Facebook πριν από λίγες μέρες, εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση για να προχωρήσει το έργο. Ουσιαστικά παραδέχεται ότι το έργο ‘’πέθανε’’ και ψάχνει έστω μια ελπίδα για να συνεχιστεί ο το κυπριακό Walk of Fame.

 

 

Home