Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έμμεση απειλή από τον κατοχικό στρατό στην «Αβρούπα»

Offsite Team -
05.08.2022 - 14:33

Έμμεση απειλή από τον κατοχικό στρατό στην «Αβρούπα»

Ο λόγος

Μια φιλελεύθερη εφημερίδα που κυκλοφορούσε στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επικαλέστηκε ο κατοχικός στρατός για να στείλει προειδοποιητικού χαρακτήρα, απειλητικό μήνυμα στην αντιπολιτευόμενη τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα». 

Το «αρχηγείο δυνάμεων ασφαλείας» έστειλε στην «Αβρούπα» μια ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην 11η σελίδα της εφημερίδας». «Υπάρχουν στην ιστορία παρόμοια παραδείγματα για αυτό που προσπαθεί να κατορθώσει η εφημερίδα. Κατά την περίοδο της εκεχειρίας, η τουρκόφωνη εφημερίδα "Te'min", η οποία έκανε αντι-οθωμανική προπαγάνδα με ελληνική υποστήριξη και ελληνικά χρήματα, έμεινε στην ιστορία ως μια μαύρη κηλίδα. Είναι προφανές ότι το τέλος τέτοιων δημοσιεύσεων θα είναι παρόμοιο και ότι ο λαός μας, που γνωρίζει τα πάντα, δεν αποδίδει σημασία σε αβάσιμες στήλες ενοικιάζονται», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Ο κατοχικός στρατός με την ανακοίνωση του κάνει αναφορά στο τέλος των τελευταίων φιλελεύθερων Οθωμανών διανοούμενων και δημοσιογράφων, οι οποίοι μετά την επικράτηση των εθνικιστικών δυνάμεων στην Ανατολία και στη Μικρή Ασία, το 1922, οδηγήθηκαν είτε στην εξορία είτε ενώπιον οργισμένων όχλων και λιντσαρίστηκαν. 

Αφορμή για τη νέα ανακοίνωση αποτέλεσε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στην «Αβρούπα» στις 23 Ιουλίου, και στο οποίο γίνεται αναφορά στην κακοποίηση ενός ανήλικου από Τούρκους στρατιώτες κατά την πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής το 1974. Το «αρχηγείο δυνάμεων ασφαλείας» ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

ΚΥΠΕ

Home