Εμπρησμοί μένουν «στα συρτάρια»/Γιατί η Αστυνομία δεν εξιχνιάζει

Εμπρησμοί μένουν «στα συρτάρια»/Γιατί η Αστυνομία δεν εξιχνιάζει

Παρακολουθεί διακριτικά και ζητεί πληροφορίες η Αστυνομία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στα συρτάρια της Αστυνομίας παραμένουν υποθέσεις καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες. Τα μέλη των ΤΑΕ (Τμήματα Ανίχνευσης Εγκλημάτων) «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» αφού δεν μπορούν να εντοπίσουν τους δράστες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόσφατα είχαμε πυρκαγιές σε δυο καφετέριες μέσα σε τρεις μέρες στη Λευκωσία, αλλά και οι δυο έμειναν ανεξιχνίαστες. Παράλληλα, χωρίς υπόπτους έμεινε και  υπόθεση έκρηξης εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος που σημειώθηκε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα την Τρίτη σε οικία στη Λευκωσία.

Από την έκρηξη, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της οικίας. Το ύψος των ζημιών δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Μιλώντας στην Offsite ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ανδρέας Λαμπριανού ανέφερε ότι «είναι δύσκολη όντως η εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων. Όταν ρωτούμε τους παραπονούμενους εάν έχουν οικονομικές ή άλλες διαφορές με οποιονδήποτε και απαντούν αρνητικά, τι μπορούμε να κάνουμε»

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Λαμπριανού είπε ότι «ζητούμε πληροφορίες και στοιχεία από το κοινό για να προχωρήσουμε σε συλλήψεις, όμως δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία».

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας ανέφερε ότι  με τα «στοιχεία που εξασφαλίσαμε δεν προκύπτει σύνδεση οποιονδήποτε υποθέσεων μεταξύ τους».

«Παρακολουθούμε»

Ο κ. Λαμπριανού είπε ότι η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά  και λαμβάνει τα μέτρα της, αλλά χωρίς τη βοήθεια του κοινού δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτα».

Ευρεία σύσκεψη από Γενικό Εισαγγελέα

Σε μια άλλη εξέλιξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Νομική Υπηρεσία  ευρεία σύσκεψη  όπου λήφθησαν αποφάσεις οι οποίες θα εξορθολογίσουν, εκσυγχρονίσουν και αυστηροποιήσουν το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις ποινές συνεπεία αδικημάτων από την πρόκληση πυρκαγιών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι «τέθηκαν θέματα από Υπουργούς για αυστηροποίηση των ποινών, τέθηκε το θέμα της μελέτης και της ένταξης της δυνατότητας για κοινοτική εργασία ως μέρος της ποινής. Επίσης, τέθηκαν θέματα επέκτασης του φάσματος των ποινών ώστε να καλύπτουν και πλήρη αποζημίωση για όλες τις ζημιές που ενδεχομένως να προκληθούν από πυρκαγιές. Παράλληλα,Τέθηκε θέμα διαβάθμισης των πυρκαγιών βάσει των συνεπειών τους, με αυξανόμενες ποινές ανάλογα με τις συνέπειες που θα επιφέρει η κάθε πυρκαγιά. 

 

Home