Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενδεχόμενο μη υποχρεωτικής μάσκας στα παιδιά μέχρι 6η δημοτικού

Offsite Team -
24.08.2020 - 16:51

Ενδεχόμενο μη υποχρεωτικής μάσκας στα παιδιά μέχρι 6η δημοτικού

Thumbnail
Συζήτηση ΠΟΕΔ με Υπ. Παιδείας

Τις διάφορες παραμέτρους, οι οποίες άπτονται στα θέματα έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς για τη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, συζήτησαν σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Ρέα Παπαγεωργίου.

 

Σε γραπτή δήλωση της, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρει ότι η επικοινωνία κρίθηκε αναγκαία, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για τα μέτρα που θα ληφθούν στα σχολεία, τη νέα σχολική χρόνια.  

Όπως σημειώνει, μεταξύ των θεμάτων, συζητήθηκε και το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές και τις μαθήτριες, ηλικίας 6 χρονών και άνω.

 

«Έχω μεταφέρει στον Υπουργό τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μάχιμων εκπαιδευτικών, που διδάσκουν σε ηλικίες παιδιών 6 έως 12 ετών στα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, σε σχέση με τις δυσκολίες που θα δημιουργήσει η εφαρμογή αυτού του μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόζονται για τέτοιες ηλικίες στα πλαίσια της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης, όσο και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και άλλες συνθήκες που επικρατούν, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων στην Κύπρο», προσθέτει.

 

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι ο κ. Προδρόμου, κατανοώντας τα επιχειρήματα που τέθηκαν και αναγνωρίζοντας τις πρακτικές αλλά και άλλες δυσκολίες που εν δυνάμει δημιουργούνται, θα θέσει εκ νέου το θέμα στον Υπουργό Υγείας, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι, με βάση και τις τελευταίες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπάρχουν περιθώρια για αναθεώρηση της εν λόγω απόφασης.

 

«Συγκεκριμένα, έχει τονισθεί ότι μέλημα και επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας θα είναι η εφαρμογή μέτρου που προκρίνει τη ΜΗ υποχρεωτική χρήση μάσκας από παιδιά μέχρι έκτης Δημοτικού. Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και ΥΠΠΑΝ θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, για όλα τα θέματα και τις παραμέτρους που αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναγνωρίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά και ότι επιβάλλεται τεράστια προσπάθεια και εποικοδομητική συμβολή όλων», καταλήγει η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, στη γραπτή δήλωση της.

ΚΥΠΕ

 

Home