Ενδιαφέρον συνεργασίας του ΙΝΓΚ με οργανισμούς της Αυστραλίας

Ενδιαφέρον συνεργασίας του ΙΝΓΚ με οργανισμούς της Αυστραλίας

Δυνατότητα συνεργασίας με αντίστοιχους οργανισμούς της Αυστραλίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος

Ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας Sam Beever επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του και τη δυνατότητα συνεργασίας με αντίστοιχους οργανισμούς της Αυστραλίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Σε δελτίο Τύπο του ΙΝΚΓ αναφέρεται ότι ο Αυστραλός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθηγητή  Λεωνίδα Φυλακτού, από τον οποίο ενημερώθηκε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και της μεταπτυχιακής του Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου στη νευρολογία, τη γενετική και τις βιοϊατρικές επιστήμες, όσον αφορά την έρευνα, υπηρεσίες και εκπαίδευση.

«Υπάρχουν ήδη συνεργασίες με κέντρα στην Αυστραλία και επιθυμία μας είναι τόσο η ενίσχυση των υφιστάμενων όσο και η ανάπτυξη νέων με ινστιτούτα στους ιδίους τομείς δραστηριότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά την έρευνα και την εκπαίδευση, μέσω ανταλλαγής φοιτητών της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ ή ακόμη και με την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων με τους επιστήμονες του ΙΝΓΚ», ανέφερε ο Καθηγητής Φυλακτού.

Από την πλευρά του ο κ.  Beever εμφανίστηκε έτοιμος να διερευνήσει το ενδεχόμενο ενδιαφέροντος οργανισμών της Αυστραλίας για συνεργασίας με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ή και με τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου επισκέφθηκε πρόσφατα η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, Μάρθα Μαυρομμάτη, η οποία επίσης εμφανίστηκε πρόθυμη να διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας  με αντίστοιχα κέντρα της Αυστραλίας.

ΚΥΠΕ

Home