Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενεργός συμμετοχή ΚΝΕ στη ΓΣ Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Offsite Team -
13.06.2019

Ενεργός συμμετοχή ΚΝΕ στη ΓΣ Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Thumbnail
οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις ως προς την εφαρμογή της απόφασης του ΔNO

Η μεγάλη αναγνώριση που απολαμβάνει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ) διαχρονικά από τη Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινότητα επαναβεβαιώθηκε μέσα από την επανεκλογή του απερχόμενου Προέδρου του, Θέμη Παπαδόπουλου, στο Διοικητικό Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΝΕ, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε στην παρουσία μεγάλου αριθμού εθνικών οργανισμών πλοιοκτητών από ολόκληρο τον κόσμο, στις 11 με 13 Ιουνίου, στα Νησιά Φερόε.

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, αντιπροσώπευσε την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία στη Γενική Συνέλευση, η οποία εστίασε στα σημαντικά θέματα που αφορούν τη διεθνή ναυτιλία, όπως θέματα πολιτικής και θέσπισης κανονισμών, επικείμενες αλλαγές στα ναυτιλιακά δρώμενα, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα.

 

Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις ως προς την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, για την περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων ρύπων καθώς και την εφαρμογή χρήσης ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, που θα τεθεί σε ισχύ το 2020. Επίσης, έγινε ανασκόπηση της στρατηγικής χάραξης πολιτικής του Διεθνούς Επιμελητηρίου για τον απερχόμενο χρόνο.  

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος, επανεκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, "επιδεικνύοντας την μεγάλη αναγνώριση που απολαμβάνει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο διαχρονικά από τη Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινότητα, κάτι το οποίο είναι προς όφελος της Κυπριακής Ναυτιλίας γενικότερα".

Home