Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενημερώθηκε η Γιολίτη για Τμ. Καταπολέμησης Εγκλήματος

Offsite Team -
07.09.2020 - 17:05

Ενημερώθηκε η Γιολίτη για Τμ. Καταπολέμησης Εγκλήματος

Thumbnail
Συνάντηση της Υπουργού με το Τμήμα και Αρχηγό

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη, στο πλαίσιο των επισκέψεων της σε Τμήματα και Διευθύνσεις της Αστυνομίας, πραγματοποίησε το μεσημέρι σήμερα συνάντηση με την Ηγεσία της Αστυνομίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά την οποία έτυχε ενημέρωσης για τα πεπραγμένα και άλλα θέματα που απασχολούν το Τμήμα.

Η κα Γιολίτη απευθυνόμενη προς τα μέλη του Τμήματος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, η Αστυνομία έχει πολλές αρμοδιότητες και καθήκοντα και επιτελεί πολυσήμαντο και αξιόλογο έργο. Επανέλαβε ωστόσο τη συμβολή της Αστυνομίας Κύπρου και τον καταλυτικό της ρόλο στην εφαρμογή των διαταγμάτων για την μη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία των πολιτών και έδωσε εκ νέου τα συγχαρητήρια της στα μέλη. Παράλληλα, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και του εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας Κύπρου, στην αναβάθμιση του επιπέδου της Αστυνομικής Ακαδημίας με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών της Αστυνομίας, στην εξομοίωση του ωραρίου της Αστυνομίας με αυτό της δημόσιας υπηρεσίας και στην τεχνολογική αναβάθμιση για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος αλλά και τις νέες μορφές εγκλήματος. Υπογράμμισε επίσης, ότι η μάστιγα των ναρκωτικών είναι η αφετηρία για πολλά προβλήματα και αδικήματα που γίνονται σήμερα και υποστήριξε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι από κοινού προσπάθειες για πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών και κάθε μορφής εγκλήματος, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

2

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε μεταξύ άλλων «τα μέτρα που λαμβάνουμε, με στόχο να δημιουργήσουμε μια ακόμη καλύτερη Αστυνομία, η οποία να εγγυάται μια ακόμα πιο ασφαλή κοινωνία, εκτείνονται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα. Σε αυτό εντάσσονται οι βασικοί πυλώνες της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, της αντιμετώπισης του οργανωμένου και σοβαρού εγκλήματος, της βελτίωσης του επιπέδου της οδικής ασφάλειας και θεμάτων που αφορούν στην παράτυπη μετανάστευση».

Αναφερόμενος στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος ο κ. Παπαθεοδώρου είπε «Το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος επιτελεί βαρυσήμαντο έργο για την πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος, σημειώνοντας και φέτος, συνεχείς επιτυχίες. Πρόκειται για Τμήμα αποτελούμενο από εξειδικευμένα Γραφεία και κατ’ επέκταση άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα μέλη μας καταβάλλουν συνεχείς και πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξιχνίαση σοβαρών και πολύπλοκων υποθέσεων, ιδιάζουσας φύσεως, που απασχολούν την κοινωνία μας. Επιλαμβάνονται θεμάτων που αφορούν το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, το ηλεκτρονικό έγκλημα, τη βία στην οικογένεια, την εμπορία προσώπων και το οικονομικό έγκλημα. Θέματα δηλαδή που αποτελούν προτεραιότητα για το ίδιο το Τμήμα Καταπολέμησης του Εγκλήματος αλλά και από τις ύψιστες προτεραιότητες της Ηγεσίας και ολάκερης της Αστυνομίας Κύπρου».

2

Τέλος, τόνισε ότι με συλλογική δουλειά και κοινή προσπάθεια η Αστυνομία Κύπρου καταφέρνει να σταθεί με αξιοπρέπεια στο πλευρό του πολίτη, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και η κοινωνία να εμπιστεύεται την Αστυνομία. Θέλουμε να ξέρει ο πολίτης είπε, ότι θα είμαστε εκεί, όποτε μας χρειάζεται.  

Home