Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενισχύεται η συνεργασία στον τομέα υγείας μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου

Offsite Team -
20.09.2019

Ενισχύεται η συνεργασία στον τομέα υγείας μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου

Thumbnail
«Ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να θέσουμε κάποιες παραμέτρους και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου»

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας Βασίλη Κικίλια είχε σήμερα, στην Αθήνα, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά την οποία τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στη διακρατική συμφωνία για διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ’, αλλά και στην επανεκκίνηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την υποδοχή, σημειώνοντας ότι η συνάντηση «ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να θέσουμε κάποιες παραμέτρους και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου».

 

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι θα προχωρήσουν τάχιστα οι διεργασίες για επανεκκίνηση της συνεργασίας των δύο χωρών με το Ισραήλ, σε θέματα υγείας, όπως η εκπαίδευση, η χιαστί μεταμόσχευση και άλλα. «Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση θεμάτων που εκκρεμούσαν εδώ και αρκετό καιρό», πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

 

Με τη σειρά του, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι με τον Κύπριο ομόλογό του είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολύ σημαντικά ζητήματα για την Ελλάδα και την Κύπρο στον τομέα της Υγείας, «με κορυφαίο όλων την επανεκκίνηση της τριμερούς μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.  

«Φιλοδοξούμε μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ να δρομολογήσουμε τη διαδικασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τεχνολογίας της υγείας και την περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών», είπε.  

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι συζητήθηκαν επιπρόσθετα «θέματα κοινής διαπραγμάτευσης σε τιμές φαρμάκων και διαπιστώσαμε πως υπάρχει συναντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισής τους. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου».

ΚΥΠΕ

Home