Εννέα χρόνια στη Φυλακή 50χρονος για θανατηφόρο με θύμα 27χρονο

Εννέα χρόνια στη Φυλακή 50χρονος για θανατηφόρο με θύμα 27χρονο

Για πρώτη φορά τροχαία παράβαση αναγνωρίστηκε από το Κακουργιοδικείο ως αθρωποκτονία

Μετά από ενάμισι χρόνο έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην υπόθεση θανάτου του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου τέως από τη Λεμεσό που έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο δυστύχημα. Το θύμα παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε 50χρονος Ρώσος, ο οποίος την Παρασκευή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 χρόνων από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού. 

Για πρώτη φορά τροχαία παράβαση αναγνωρίστηκε  από το Κακουργιοδικείο ως αθρωποκτονία, καθώς ο Ρώσος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 111μg℅ αντί 22μg℅ που είναι το επιτρεπτό από το νόμο όριο.

Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επιβλήθηκε στον 50χρονο Ρώσο, που παρέσυρε στο θάνατο τον 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου, τον Νοέμβριο του 2019.

Στην απόφαση λήφθηκε υπόψη η οικογενειακή κατάσταση του, καθώς και το λευκό ποινικό μητρώο του.

Το  Κακουργιοδικείο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας . Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2019 προσέκρουσε βίαια με το υπερπολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, στο όχημα του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να βρει ακαριαίο θάνατο.

Home