Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενοικιάζουν ξενοδοχείο στα κατεχόμενα για καραντίνα Τ/κ φοιτητών

Offsite Team -
17.03.2020 - 15:20

Ενοικιάζουν ξενοδοχείο στα κατεχόμενα για καραντίνα Τ/κ φοιτητών

Thumbnail
Για αυτούς που θα επιστρέψουν από Βρετανία

Στην ενοικίαση ξενοδοχείου όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες οι Τ/κ φοιτητές που θα επιστρέψουν από τη Βρετανία προχωρεί η «κυβέρνηση», ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου τ/κ νεολαίας Βρετανίας την Παρασκευή με ναυλωμένη πτήση θα επιστρέψουν Τ/κ φοιτητές στα κατεχόμενα και στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, μετά από σύσκεψη σήμερα με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ολγκούν Αμτζιάογλου και τον «υπουργό οικονομίας και ενέργειας», Χασάν Τατσόι στην οποία συζήτησαν τα οικονομικά μέτρα που θα πάρει η «κυβέρνηση», ανέφερε ότι όπως φάνηκε η απόφασή τους να θέσουν το ξενοδοχείου Σάλαμις στην κατεχόμενο Αμμόχωστο, υπό καραντίνα, ήταν σωστή.

 

Θα πράξουν παρόμοια, είπε, και για τους φοιτητές που θα έρθουν από το εξωτερικό ώστε να είναι καλό για όλους. Οι Τ/κ φοιτητές θα μπορούν να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που θα ενοικιασθεί για να μπουν αυτοί σε καραντίνα για 14 μέρες, όπως αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο», και μετά θα μπορούν να πάνε στα σπίτια τους.

 

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου νεολαίας Βρετανίας, Ναφιγιά Χορόζογλου ανέφερε ότι ένας Τ/κ φοιτητής βρισκόταν στην πτήση που έφτασε χθες βράδυ στην Πάφο και τρεις σε εκείνη που έφθασε στην Λάρνακα και τώρα είναι στο Τρόοδος μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες των δύο αεροπλάνων που ήρθαν χθες από το Λονδίνο μετά τις 6 το απόγευμα που ίσχυσε το διάταγμα για τις αφίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία.  

Η Χορόζογλου ανέφερε επίσης, όπως μεταδίδουν και τα τ/κ ΜΜΕ, ότι γίνονται διευθετήσεις και την Παρασκευή με ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο θα επιστρέψουν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, Τ/κ φοιτητές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βρετανία.  

Δύο εφημερίδες σήμερα, η Ντιαλόγκ και η Αφρίκα, αναφέρονται στην επιστροφή φοιτητών από τα κατεχόμενα στις χώρες τους. Γύρω στις 40.000 είναι οι Τούρκοι φοιτητές που επιστρέφουν στην Τουρκία με πτήσεις τουρκικών αεροπορικών αερογραμμών, αλλά και από το λιμάνι της Κερύνειας.  

Υπάρχουν επίσης περίπου 30.000 φοιτητές, η πλειοψηφία των οποίων κατάγεται από την Νιγηρία, δεν μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, λόγω των απαγορεύσεων που υπάρχουν.

ΚΥΠΕ

Home