Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 53χρονος γιατρός με τα πλαστά SafePass

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 53χρονος γιατρός με τα πλαστά SafePass

Πράσινο φως από Νομική Υπηρεσία

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες όπως καταχωρηθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας υπόθεση εναντίον του 53χρονου γιατρού που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής στο Κακουργιοδικείο. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την 14η Δεκεμβρίου 2021 ως την ημερομηνία εμφάνισης του κατηγορούμενου ενώπιον του για να καθορίσει την ημερομηνία παραπομπής του στο Κακουργιοδικείο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες: συνωμοσίας προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς  παραστάσεις και ψευδείς καταχωρίσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

1

Ο 53χρονος γιατρός συνελήφθη στις 6 Αυγούστου του 2021 σχετικά με υπό διερεύνηση υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Υπενθυμίζεται πως δύο από τους ασθενείς του γιατρού που τους εξέδωσε πλαστό SafePass απεβίωσαν μετά από μάχη που έδιναν με τον κορωνοϊό. 

Home