Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενώπιον των ειδικών σήμερα ο οδικός χάρτης για Covid19

Offsite Team -
19.08.2022

Ενώπιον των ειδικών σήμερα ο οδικός χάρτης για Covid19

Με μάσκες και τεστ η επιστροφή στα σχολεία

Ενώπιον των επιδημιολόγων τίθεται σήμερα στις 10 το πρωί σε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα το προσχέδιο του οδικού χάρτη, που αφορά στον προγραμματισμό διαχείρισης της COVID-19 τους επόμενους μήνες.

Ο οδικός χάρτης θα είναι χωρισμένος σε πυλώνες, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης στον οποίο εμπίπτει η διενέργειας τεστ, καθώς και στη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Offsite τις προηγούμενες μέρες o οδικός χάρτης θα αφορά και την στρατηγικη που θα ακολουθήσει το υπουργείο σε εμβολια και φαρμακα κατα της νόσου covid19 με το ζήτημα της επάρκειας φαρμάκων και της ενημέρωσης του κοινού να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. 

>>> Διαβάστε επίσης: Στήνουν πλάνο αντιμετώπισης πανδημίας τον χειμώνα - Πληροφορίες

Να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα τρέχει το πρόγραμμα εμβολιασμού με 4η δόση για τα άτομα πάνω των 60 ετών καθώς και τους ανοσοκατασταλμένους, χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί αναγκαίο να κατεβεί το όριο σε για 4η ενισχυτική δόση σε μικρότερες ηλικίες. 

Σημείο συζήτησης θα αποτελέσει και η στρατηγική διαγνωστικών ελέγχων που θα ακολουθήσει η χώρα τους επόμενους μήνες. 

Με μάσκες και τεστ στα σχολεία 

Εξάλλου, ενώπιον των Ειδικών θα τεθούν τα πρωτόκολλα που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας και θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς.

Συγκεκριμένα αναμένεται ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να επιτρέψουν στα σχολεία με rapid test 48 ωρών χωρίς να αποκλείεται το υπουργείο να προχωρήσει και στην παραχώρηση δωρεάν self test σε μαθητές για αυτοέλεγχο.

Την ίδια ώρα εκκρεμεί και  το θεμα της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους κάτι που φαίνεται για την ώρα τουλάχιστον να μην αλλάζει και αν παραμείνουν ως έχουν τα δεδομένα τότε οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκα σε αντίθεση με τους μαθητές δημοτικού που είναι κάτω των 12 ετών και θα πηγαίνουν σχολείο χωρίς μάσκα.

Παράλληλα να αναφέρουμε ότι μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε ότι έχει σταλεί στους Ειδικούς και η έκθεση που ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας από εμπειρογνώμονες, με σκοπό να εισαχθούν στις σχολικές αίθουσες συσκευές καθαρισμού αέρα.

Πρόκειται για συσκευές καθαρισμού αέρα, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν πιλοτικά από το Υπουργείο Παιδείας σε αίθουσες διδασκαλίας και αναμένεται η προκήρυξη προσφοράς για αγορά σημαντικού αριθμού τέτοιων συστημάτων.

Home