Έντονη τριχόπτωση σε γυναίκες που νοσήσαν με COVID

Έντονη τριχόπτωση σε γυναίκες που νοσήσαν με COVID

Τι λέει ο δρ Τσιούτης

Έντονη τριχόπτωση παρατηρείται σε γυναίκες οι οποίες νόσησαν με κορωνοϊό. 

Στα πλαίσια της δράσης «Ας το συζητήσουμε είναι απλό» της ΟΣΑΚ, πολίτης απευθύνθηκε στους επιστήμονες και ανέφερε πως παρατήρησε ότι σε κοπέλες που νόσησαν, παρουσιάζεται έντονη τριχόπτωση.

«Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες κοπέλες που έχουν νοσήσει με Covid μετά από κάποιο χρονικό διάστημα 2-3 μηνών παρουσιάζουν πολύ έντονη τριχόπτωση. Με την πείρα 30 χρόνων που έχω ως κομμώτρια μπορώ να καταλάβω ότι η τριχόπτωση που παρουσιάζουν δεν είναι εποχιακή, ούτε ορμονική. Έχει αναφερθεί η τριχόπτωση ως παρενέργεια από τον ιό? Και αν ναι συστήνεται κάποια επιπλέον θεραπεία εκτός από τα δερματικά προϊόντα και βιταμίνες που μπορούμε εμείς να δώσουμε? Αν είναι όντως σύμπτωμα είναι περαστικό?», ανέφερε η πολίτης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ακολούθως ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, απάντησε πως όντως ισχύει αφού 2 μήνες μετά από τα συμπτώματα του κορωνοϊού εμφανίζεται και το σύμπτωμα της τριχόπτωσης.

Συγκεκριμένα ο δρ Τσιούτης απάντησε: «Γειά σας. Το περιγράψατε με ακρίβεια. Λέγεται telogen effluvium, έχει περιγραφεί στη βιβλιογραφία και έχω δει αρκετές γυναίκες στην Κύπρο, οι οποίες περίπου 2 μήνες μετά από συμπτώματα COVID19, εμφανίζουν τριχόπτωση, ενίοτε σοβαρή. Φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή κάνει τον «κύκλο» της και περίπου 6 μήνες μετά, το τριχωτό αρχίζει και επανέρχεται. Δεν υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος αντιμετώπισης εκτός από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, τοπικά προϊόντα και ισορροπημένη διατροφή.»

Μάλιστα παρέθεσε και δημοσίευσή του από το twitter όπου ο ίδιος αναφέρθηκε στην τριχόπτωση

Home