Εντόπισαν τα άτομα που απείλησαν παιδιάτρους για εμβολιασμούς

Εντόπισαν τα άτομα που απείλησαν παιδιάτρους για εμβολιασμούς

Ενημερώνεται και ο Γεν. Εισαγγελέας για το πόρισμα - Έρχονται εξελίξεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι καταγγελίες που έγιναν από παιδίατρους ότι δέχθηκαν ύβρεις και απειλές μέσω Διαδικτύου με αφορμή τους εμβολιασμούς παιδιών 12 με 15 ετών ταρακούνησαν την κοινή γνώμη. Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση απασχόλησε την Αστυνομία και ήδη άρχισαν έρευνες από τις Αρχές.

Όπως πληροφορούμαστε ακόμα και εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η έρευνα από τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι ο φάκελος της υπόθεσης μόλις ολοκληρωθεί θα σταλεί στο Γραφείο ενός εκ των τεσσάρων  Bοηθών Αρχηγού Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ρόλος του Γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι να εντοπίσει τα άτομα που προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες για να βοηθηθεί το έργο της Αστυνομίας στη συνέχεια. Όπως φαίνεται οι ειδικοί στο Γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν δυο - τρία πρόσωπα που φέρονται να έγραψαν αυτά τα μηνύματα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ίσως ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας

Όπως μας ενημέρωσαν λόγω της φύσης της υπόθεσης ενδεχομένως ο φάκελος με τα ευρήματα του Γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να σταλεί και στον Γενικό Εισαγγελέα για να ενημερωθεί και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές πριν συνεχιστούν άλλες αστυνομικές έρευνες. Πάντως όπως φαίνεται οι ύβρεις και οι απειλές, με βάση την πρώτη διερεύνηση δεν απευθύνονται εναντίον συγκεκριμένων παιδιάτρων αλλά οι διατυπώσεις είναι γενικές.

Δρ. Αναστασιάδης: «Ικανοποίηση και αγανάκτηση»

Ο πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Μιχάλης Αναστασιάδης που έδωσε κατάθεση  μιλώντας στην Offsite εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη σπουδή που έδειξε η Αστυνομία και ιδιαίτερα το σφοδρό  ενδιαφέρον του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου για την υπόθεση. Ο Δρ Αναστασιάδης είπε ότι με βάση και την έρευνα των νομικών τους συμβούλων υπήρξαν οκτώ αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που στρέφονταν κατά των παιδιάτρων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Δρ Αναστασιάδης εξέφρασε έκδηλη απογοήτευση και αγανάκτηση για το γεγονός ότι «υπάρχει μια επιστημονική τοποθέτηση - σύσταση για εμβολιασμούς των ανηλίκων και είναι αδιανόητο να δεχόμαστε απειλές. Είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε έχει ενστάσεις ή επιφυλάξεις να εξηγήσουμε τα πάντα. Οι απειλές και ύβρεις όμως χαμηλώνουν το επίπεδο πολιτισμού μας».

Home