Εντός τριμήνου περιφράξεις και θυροτηλέφωνα στα σχολεία

Εντός τριμήνου περιφράξεις και θυροτηλέφωνα στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι εν μέσω τελεσιγράφων και κρίσης στην παιδεία
Εντός 15νθημέρου διαμοιράζεται το κονδύλι στις σχολικές εφορείες

Με εντατικούς ρυθμούς κινούνται οι σχολικές εφορείες με σκοπό να κάνουν πράξη τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία.

Μάλιστα όσο αφορά το θέμα των περιφράξεων αλλά και την τοποθέτηση θυροτηλεφώνου φαίνεται να έχει ήδη διανυθεί αρκετός δρόμος από τις σχολικές εφορείες.

Μιλώντας στην Offsite o πρόεδρος των σχολικών εφορειών, Ντίνος Έλληνας, σημείωσε ότι έχουν ενημερώσει όλες τις σχολικές εφορείες, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση των αναγκών σε κάθε σχολική μονάδα, είτε αυτές αφορούν σε περίφραξη είτε αφορούν σε εγκατάσταση θυροτηλεφώνου.  

Έτσι μέσα από την αξιολόγηση, στην βάση πάντα των προδιαγραφών που έχουν δοθεί, θα  κατανεμηθεί το σχετικό κονδύλι στις σχολικές εφορείες το επόμενο 15νθήμερο, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε προκήρυξη προσφορών και να υλοποιήσουν αυτά που αποφασίστηκαν. 

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τις περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα το υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου

Κληθείς να αναφέρει το πότε θα πρέπει να είναι όλα τα σχολεία έτοιμα από πλευράς περίφραξης και τοποθέτησης θυροτηλεφώνων, ο κύριος Έλληνας τόνισε ότι για να γίνει η τοποθέτηση θυροτηλεφώνων θα πρέπει πρώτα να είναι τα σχολεία εντάξει στο θέμα της περίφραξης, με τους ίδιους να δίνουν ένα περιθώριο 3 μηνών για ολοκλήρωση των πιο πάνω. 

ΑΠΑΓΩΓΗ

Κάρτα εισόδου 

Στο θέμα τώρα της κάρτα εισόδου και της τοποθέτησης φρουρών ασφαλείας στα σχολεία κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 07:00 μέχρι και τις 08:00 το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite θα υπάρξει συνάντηση των σχολικών εφορειών με τον πρόεδρο της επιτροπής ασφάλειας και υγείας μέσα στην εβδομάδα για να μπουν οι κατευθυντήριες γραμμές προς τις σχολικές μονάδες και τις σχολικές εφορείες.

Μέσα από τις κατευθυντήριες γραμμές θα μπορέσουν όλες οι σχολικές μονάδες αλλά και οι σχολικές εφορείες να προχωρήσουν στην έκδοση κάρτας εισόδου για τα σχολεία.

Τέλος στο κομμάτι της φύλαξης των παιδιών κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 7-8, ώρα που παρατηρήθηκε και το περιστατικό απαγωγής των μαθητών στην Λάρνακα, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με γονείς και σχολικές εφορείες θα δει πως θα προχωρήσει στην κάλυψη του κενού. 

Κληθείς να αναφέρει πως θα προχωρήσουν στην κάλυψη αυτής της ώρας, ο πρόεδρος των σχολικών εφορειών σημείωσε ότι χρειάζονται για κάλυψη όλων των σχολείων 600 φύλακες, κάτι που δεν επιτρέπει σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας να ανταποκριθούν σε αυτή την ανάγκη.

Καταληκτικά ο κύριος Έλληνας τόνισε ωστόσο ότι θα βρεθεί ο τρόπος φύλαξης των παιδιών με τους ίδιους να είναι σε επαφή με τους οργανωμένους γονείς, για συνεργασία  για παροχή αυτής της υπηρεσίας, αφού είναι και γνώστες του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου.

Home