Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έως 7 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος νοσηλείας για ανεμβολίαστους

Offsite Team -
10.03.2022 - 18:43

Έως 7 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος νοσηλείας για ανεμβολίαστους

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού το 55% των ασθενών που νοσηλεύονται με covid

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού είναι το 55% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, με βάση στοιχεία μέχρι τις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας. Η ανακοίνωσε εκδόθηκε, όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου για ενίσχυση της διαφάνειας και της σωστής ενημέρωσης των πολιτών.

Στα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται οι post COVID ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Από τα στοιχεία, αναφέρει η ανακοίνωση, διαφαίνεται ότι ο κίνδυνος νοσηλείας ατόμων χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, είναι από 4 εώς 7 φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με βάση τις τρέχουσες νοσηλείες, μερικώς εμβολιασμένοι είναι το 8%, πλήρως εμβολιασμένοι το 2% και πλήρως εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση το 35%. Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο, το 80,5% των νοσηλευομένων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση αφορά άτομα ηλικίας άνω των 70.

Το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι μερικώς εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι είχαν λάβει την πρώτη δόση διδοσικού εμβολίου, όσοι είχαν λάβει τις δύο δόσεις και δεν έχουν παρέλθει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση, όσοι είχαν λάβει το JJ και δεν έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών, καθώς και όσοι είχαν λάβει δύο δόσεις και έχουν παρέλθει 5 μήνες από τη δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην ενισχυτική δόση.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις διδοσικού εμβολίου και έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, καθώς επίσης δεν έχουν παρέλθει 150 ημέρες από τη δεύτερη δόση (το ίδιο ισχύει για το μονοδοσικό JJ).

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες, στην ηλικιακή ομάδα των 30-39, οι νοσηλευόμενοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση είναι το 2,4%, στην ομάδα 40-49 επίσης το 2,4%, στους 50-59 το 4,9%, στους 60-69 το 9,8%, στους 70-79 το 39%, στους 80-89 το 24,4% και στους 90 και άνω το 17,1%.

Home