Επ. Νομικών: Έγινε το βήμα για τομές στο σύστημα ποινών ανηλίκων

Επ. Νομικών: Έγινε το βήμα για τομές στο σύστημα ποινών ανηλίκων

Μετά από δυο χρόνια τέλειωσε η κατ’άρθρον συζήτηση

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε την κατ΄άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά που Βρίσκονται σε Σύγκρουση με το Νόμο (Πρόληψη, Μεταχείριση στο Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης και Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας) και θα το προωθήσει στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. 

Αισίως και μετά από συζήτηση δύο χρόνων ολοκληρώθηκε η κατ΄άρθρο συζήτηση του πολυσέλιδου και πολύπλοκου νομοσχεδίου για την Εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά που Βρίσκονται σε Σύγκρουση με το Νόμο ανέφερε  ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι η προωθούμενη νομοθεσία πέρα του γεγονότος ότι εκπληρώνει μια υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ΕΕ, εκπληρώνει και υποχρέωση της πολιτείας προς τα παιδιά.

 

Ο κ. Δημητρίου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον στόχο ο νόμος που θα ψηφιστεί να εφαρμοστεί στην ολότητα του χωρίς το όποιο κενό. Ερωτηθείς εάν για να συσταθεί με την προωθούμενη νομοθεσία το Δικαστήριο Ανηλίκων θα χρειαστεί τροποποίηση του Συντάγματος, ο κ. Δημητρίου διευκρίνισε ότι αυτό το ζήτημα λύνεται με την αντιστοιχία που έγινε αναφορικά με σύσταση του Διοικητικού Δικαστηρίου και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα συνταγματικής τροποποίησης. Είπε τέλος ότι ο σκοπός της Επιτροπής Νομικών είναι να ψηφιστεί ο νόμος το συντομότερο δυνατό.

 

 

Home