Επαναλειτούργησε το μεσημέρι το ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λάρνακα

Επαναλειτούργησε το μεσημέρι το ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λάρνακα

Επαναλειτούργησε το μεσημέρι το ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λάρνακα που έκλεισε στις 6 Απριλίου, μετά τον εντοπισμό περιστατικών κορωνοϊού

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του νοσηλευτηρίου «Τίμιος Σταυρός» αναφέρεται ότι «μετά από συμμόρφωση και εφαρμογή των οδηγιών που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας το ιδιωτικό νοσοκομείο επέστρεψε σε πλήρη λειτουργία σήμερα το μεσημέρι. Ο Διευθυντής του νοσηλευτηρίου Μάρκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε πως έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες απολυμάνσεις χώρων και ιχνηλάτηση όλων των επαφών των πέντε θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν, μετά τη διεξαγωγή προληπτικού μοριακού ελέγχου που έγινε με πρωτοβουλία του Νοσηλευτηρίου για όλο το προσωπικό στις 4 Απριλίου».  

Προστίθεται ακόμα ότι «το ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό στην προσπάθεια του να προσφέρει υψίστης ποιότητας υπηρεσίες προς όλους τους ασθενείς».

 

Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νοσηλευτήριο αφορούσαν σε μια νοσηλεύτρια, ένα άνδρα ασφαλείας, δύο καθαρίστριες και ένα γιατρό.

 

Υστερα από διάταγμα του Υπουργείου Υγείας το νοσηλευτήριο  ανέστειλε τη λειτουργία του για λόγους δημόσιας υγείας, ενώ ζητήθηκαν οι επαφές των πέντε ασθενών και ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.  

Σημειώνεται ότι τρία πρόσωπα που είχαν επαφή με τον γιατρό, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ήταν αρνητικά στον ιό. Ταυτόχρονα το νοσηλευτήριο προχώρησε σε προληπτικούς ελέγχους και στα 88 μέλη του προσωπικού του, από τα οποία τα πέντε βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό αλλά ασυμπτωματικά.  

Δειγματοληψία για κορωνοϊό λήφθηκε και από 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσηλευτήριο οι οποίοι τελικά ήταν αρνητικοί.

Home