Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επαρκής η ποσότητα αναλωσίμων στο ΓΝ Πάφου διαμηνύει ο ΟΚΥπΥ

Offsite Team -
08.04.2020 - 18:17

Επαρκής η ποσότητα αναλωσίμων στο ΓΝ Πάφου διαμηνύει ο ΟΚΥπΥ

Thumbnail
Τι αναφέρει ο ΟΚΥπΥ

Επαρκή χαρακτηρίζει την ποσότητα αναλωσίμων στο ΓΝ Πάφου ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, προσθέτοντας πως οι ποσότητες αυτές ανανεώνονται συνεχώς.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε  καταγγελίες του Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου, Δρα Άδωνη Eλευθερίου για την έλλειψη ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους επαγγελματίες υγείας και άλλων αναλωσίμων ειδών,  ο  Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, διαμηνύει  πως ύστερα από διερεύνηση του θέματος από τον Επιστημονικό Διευθυντή για COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Δρα Ιωσήφ Μουτήρη, προκύπτει ότι υπήρχε επαρκής ποσότητα για κάλυψη των άμεσων αναγκών.

 

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο  ΟΚΥπΥ διαβεβαιώνει ότι, υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια αναλωσίμων ειδών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στις αποθήκες του για τους επαγγελματίες υγείας, τους ασθενείς και για τα νοσηλευτήρια.

Επεσήμανε επίσης, πως οι ποσότητες αυτές ανανεώνονται συνεχώς λαμβάνοντας υπόψη και τις ποσότητες που έχουν παραληφθεί από την Κίνα αλλά και υπολοίπων που θα φθάσουν στην Κύπρο τις επόμενες μέρες μετά από τις προσπάθειες του Οργανισμού μας.  

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και του ECDC, προβλέπεται η χρήση υποδημάτων εφημερίας/χειρουργείου ή ελαστικές γαλότσες και όχι η χρήση ποδοναριών.  

Η στήριξη όλων των συναδέλφων που εργάζονται στα νοσηλευτήρια μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες παραμένει υψηλά στις προτεραιότητες του Οργανισμού και είναι δεδομένη, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΟΚΥπΥ.

Home