Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επεισόδια Δερύνειας: Στο Δικαστήριο ξανά οι «9» δυο μήνες μετά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.12.2020

Επεισόδια Δερύνειας: Στο Δικαστήριο ξανά οι «9» δυο μήνες μετά

Thumbnail

4 κατηγορίες - Η διαδικασία σήμερα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ξανά στο Δικαστήριο πάνε σήμερα το πρωί οι εννιά συλληφθέντες σχετικά με τα επεισόδια που διαπράχθηκαν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο οδόφραγμα της Δερύνειας τρεις ημέρες μετά από την ιταμή πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Σήμερα οι «9» θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου όπου θα απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Σημειώνεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων διερευνήθηκαν υποθέσεις οχλαγωγίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Κατά τη σημερινή διαδικασία, οι εννιά συλληφθέντες θα απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι υποθέσεις θα δικαστούν συνοπτικώς δηλαδή μόνο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και δεν πρόκειται να παραπεμφθούν ενώπιον Κακουργιοδικείου. 

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 25, 27, 22, 41, 21 και 29, 23, 27 και 22 ετών. Η σύλληψή τους βασίστηκε σε μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα, τα οποία φέρεται να ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 7.20 το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020, περίπου 250 πρόσωπα, προσέγγισαν το οδόφραγμα Δερύνειας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μεταφέροντας ρόπαλα.

>>>Διαβάστε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ<<<

Οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κινηθούν μέσω του οδοφράγματος προς την νεκρή ζώνη για να διαμαρτυρηθούν για το πρόσφατο άνοιγμα περιοχής των Βαρωσίων. Οι διαμαρτυρόμενοι αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και άνοιξαν την περίφραξη ασφαλείας του οδοφράγματος, κινήθηκαν προς τη νεκρή ζώνη, φτάνοντας μέχρι και την τελευταία δοκό ασφαλείας του οδοφράγματος, όπου παρέμειναν για περίπου 15 λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας χρήση βεγγαλικών.  Τελικά, αποχώρησαν από το οδόφραγμα της Δερύνειας γύρω στις οκτώ το βράδυ. Με βάση τις έρευνες της Αστυνομίας  όταν οι συγκεντρωθέντες «έσπασαν» το οδόφραγμα  προκλήθηκε ζημιά σε δύο δοκούς ασφαλείας και σε δύο κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του οδοφράγματος. 

Home