Επεισόδια/Λεμεσός: 23 συλλήψεις - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Επεισόδια/Λεμεσός: 23 συλλήψεις - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές - Έτρεχε η Αστυνομία

Σε συνολικά 23 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειωθήκαν έπειτα από την διαμαρτυρία στη Λεμεσό που άρχισε γύρω στις 18:00 χθες το απόγευμα έξω από το Διοικητήριο για τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία από τα επεισόδια υπήρξαν και τέσσερις τραυματισμοί αστυνομικών που αφορούσαν μώλωπες.

Σε κινητοποίηση βρισκόταν η Αστυνομία χθες το βραδύ αφού τα επεισόδια δεν τελείωσαν στην Ανεξαρτησίας και επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές της Λεμεσού.

1

Υπενθυμίζεται ότι αποτέλεσμα των επεισοδίων στο κέντρο της Λεμεσού ήταν θρυμματισμένες βιτρίνες, σπασμένοι ανθώνες, λαμπαδιασμένοι κάδοι, ζημιές από τους πετροβολισμούς.

Κροτίδες, χρήση δακρυγόνων, κουκουλοφόροι, πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ, συλλήψεις.   Η οδός Ανεξαρτησίας, η Πλατεία Ηρώων και η γύρω περιοχή μετατράπηκαν  σε βομβαρδισμένο τοπίο από τα  σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τα μέτρα στη Λεμεσό. 

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Διοικητηρίου που βρίσκεται στην καρδιά της οδού Ανεξαρτησίας, και σ αυτήν, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν πέραν των 3 χιλιάδων πολιτών που εξέφρασαν ειρηνικά την αντίθεση τους με τα αυστηρά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για ανακοπή της πορείας του κορωνοϊού.

1

Τα έκτροπα άρχισαν λίγο μετά τις επτά το βράδυ,  όταν ομάδα κουκουλοφόρων άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, να ανάβουν φωτιές σε κάδους, να προκαλούν ζημιές σε ανθώνες και βιτρίνες,  να ρίχνουν κροτίδες και βεγγαλικά.   

Πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ και της αστυνομίας Λεμεσού, με τη βοήθεια του αντιοχλαγωγικού οχήματος Θησέας και άλλων μηχανοκίνητων μονάδων προσπάθησαν να επιβάλουν τη τάξη και έκαναν χρήση δακρυγόνων. Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν επί τόπου για να κατασβήσουν τις φωτιές. 

Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στα στενά δρομάκια της Πλατείας Ηρώων και της γύρω περιοχής, έτσι τα επεισόδια μετατέθηκαν εκεί.

Πληροφορίες απο ΚΥΠΕ

 

Home